Cum să alegi interfonul potrivit pentru locuința ta

Atunci când vorbim despre propria locuință, confortul și siguranța reprezintă principalii factori de care trebuie să ții cont, indiferent dacă locuiești la casă sau la bloc. Din acest motiv, atunci când alegi interfonul, este important să ai în vedere cele mai importante criterii de selecție. Astfel, vei avea certitudinea faptului că faci cea mai bună alegere pentru siguranța familiei tale.

Iată care sunt principalele criterii pe care trebuie să le consideri atunci când alegi interfonul potrivit pentru locuința ta.

Interfoane alb-negru sau color?

Te-ai gândit vreodata că poți alege între interfoane care afișează imagini alb-negru sau color? Este important să știi că ai la dispoziție ambele alternative. 

 • Prima opțiune este potrivită atunci când ai în vedere securizarea accesului unui birou sau a unei porți de intrare pe proprietatea personală. 
 • În schimb, cele color sunt recomandate atunci când te interesează un sistem potrivit pentru intrarea in casa în care locuiești împreună cu familia. În acest caz, ai nevoie de un sistem de calitate superioară și de un ecran color, de dimensiuni mai mari. 

Interfoane cu receptor sau fara?

Atunci când alegi interfonul potrivit pentru locuința ta, trebuie să ai în vedere și următorul element: receptorul. 

 • Ai la dispoziție sisteme inteligente echipate cu acest accesoriu, care îți permit să vorbești cu persoanele din exteriorul casei sau a apartamentului, fără a-i deranja pe cei din jur. 
 • Cu toate acestea, utilizarea receptorului nu este întotdeauna necesară, motiv pentru care alegerea unui interfon cu sau fără acest accesoriu ține strict de preferințe. 
 • Acum poți opta și pentru varianta ce constă într-un videointerfon la preț avantajos, fără receptor. Aceasta face parte din oferta sistemelor de ultimă generație, dotate cu touchscreen în loc de receptor. 
  • Aceste sisteme performante de la ElectraInstal permit extinderea retelei de supraveghere prin intermediul camerelor auxiliare și accesarea rețelei de pe diverse dispozitive precum smartphone-ul, tableta sau chiar de pe Smart Tv. 
  • Astfel, beneficiezi de un control mai bun al accesului pe proprietatea ta, din diverse locații. 

Mărimea ecranului în cazul interfoanelor

Oare mărimea ecranului unui interfon contează? Cu siguranță, am spune noi și îți vom explica de ce. 

 • În primul rând, va trebui să ții cont de acest criteriu atunci când alegi locația în care vei monta unitatea de interior. Nu vrei să te afli în situația în care ai ales un interfon cu ecran de dimensiuni mari, care nu poate fi montat în locul ales de tine și pentru care ai montat deja cablurile aferente instalării.
 • În al doilea rând, trebuie să știi că un ecran mai mare al interfonului va asigura afișarea mai clară, de calitate mai bună a imaginii. 
 • Cu toate acestea, este esențial să potrivești unitatea de interior cu cea aflată în exterior în cazul interfonului, inclusiv în ceea ce privește dimensiunea ecranului, pentru a asigura redarea video de calitate. 

Funcții suplimentare utile în cazul interfoanelor

Gama de produse disponibile în acest moment, în categoria interfoanelor audio sau a videointerfoanelor ElectraInstal este una extrem de variată. Din acest motiv, acum poți descoperi cu ușurință sisteme performante, dotate cu diverse accesorii utile, în diferite situații. Iată principalele funcții suplimentare pe care este bine să le consideri atunci când alegi interfonul potrivit pentru locuința ta:

 • Unități suplimentare – Atunci când casa în care locuiești este destinată conviețuirii a două familii, este indicat să beneficiați de sisteme de acces montate separat. Astfel, nu vă veți deranja reciproc. 
  • Pentru aceasta, puteți alege interfoanele care dispun de unități suplimentare. Astfel, fecare familie va putea controla accesul în zona din locuință care îi aparține.
 • Adăugarea de memorie permanentă în cadrul sistemului – Acum poți alege videointerfoane ElectraInstal care permit adăugarea de memorie permanentă în cadrul sistemului de supraveghere. 
  • Această opțiune permite înregistrarea mesajelor video, pe care le poți vedea atunci când ajungi acasă. Astfel, vei ști cine te-a vizitat când erai plecat și scopul vizitei acelor persoane.

Prin urmare, acum știi care sunt principalele criterii de selecție pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi interfonul potrivit pentru locuința ta. Mizează pe fiabilitatea și durabilitatea sistemelor inteligente ElectraInstal, pentru a asigura confortul și siguranța familiei tale. 

 

loading...
loading...