Cum poți plăti mai puțin pentru gazele naturale?

Folosim gazele naturale pentru a ne încălzi sau pentru a găti. Așadar, de foarte multe ori sunt indispensabile. Din păcate, această sursă de energie nu este gratuită, iar pe timp de iarnă poate să îți scoată destul de mulți bani din buzunar.

Dacă acorzi atenție micilor detalii, însă, poți economisi destul de mult, fără a pierde din confort.

Iată cum poți reduce cheltuielile la factura de gaze

1. Schimbă-ți furnizorul de gaze! Din 2020, piața gazelor naturale a fost liberalizată. Acest lucru înseamnă că ai la dispoziție mai mulți furnizori, cu oferte care mai de care mai interesante. Caută cel mai bun preț la gaze naturale, asigură-te că furnizorul pe care l-ai găsit îți oferă servicii complete și un suport de cea mai bună calitate și semnează un nou contract. Schimbarea furnizorului este gratuită și nu implică nicio pierdere de timp din partea ta.

2. Izolează-ți foarte bine locuința. Cel mai mare consum de gaze naturale este făcut pentru încălzire. Atunci când ai o locuință ineficientă din punct de vedere energetic, costul pe care îl plătești pentru a te bucura de confort poate fi unul uriaș. Chiar dacă este o investiție destul de mare, este bine să îți izolezi locuința, deoarece vei putea păstra mai multă vreme căldura în interior. În timp, investiția va fi amortizată iar facturile pentru gaze naturale vor fi cu până la 50% mai mici.

3. Folosește sisteme de ventilație cu recuperare de căldură. Aceste sisteme sunt extrem de atractive, deoarece îți permit să aerisești locuinta fără a deschide geamul. Înainte de a intra în casă, aerul proaspăt este încălzit de aerul eliminat, ceea ce îți permite să ai atât un aer sănătos, cât și o temperatură optimă.

4. Folosește un termostat. Este un mic dispozitiv pe care îl poți atașa la centrala termică. Acesta are rolul de a seta o anumită temperatură în locuință și de a porni centrala doar în momentul în care temperatura scade sub valoarea celei setate. Un simplu termostat poate să reducă cu până la 8% consumul de gaze.

5. Achiziționează aparate performante care nu risipesc gazul! Optează pentru o centrală termică foarte eficientă (poți alege centralele termice cu tiraj forțat și camera etanșă de ardere, care au randament de 90% sau pentru centralele termice în condensație, care au randament de până la 96%), pentru un aragaz foarte bun și dacă mai ai și alți consumatori de gaz, analizează cu atenție eficiența lor.

Economia la factura de gaze poate să fie considerabilă dacă alegi să respecți toate aceste mici sfaturi, iar confortul pe care îl vei resimți va fi același. Poți plăti chiar și cu 50% mai puțin, ceea ce în lunile de iarnă, atunci când facturile pot ajunge la câteva sute bune de lei, reprezintă o economie serioasă.

loading...
loading...