marți, 21 martie 2023
Stiri.rol.ro
  • ACASĂ
  • INTERNAȚIONAL
  • SPECIAL
  • TIMP LIBER
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • ACASĂ
  • INTERNAȚIONAL
  • SPECIAL
  • TIMP LIBER
marți, 21 martie 2023
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Stiri.ROL.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Timp liber » Cum poți eficientiza munca angajaților tăi?

Cum poți eficientiza munca angajaților tăi?

in Timp liber
Cum poți eficientiza munca angajaților tăi?

Obținerea eficienței maxime a angajaților este una dintre cele mai mari provocări pentru orice proprietar sau manager de afacere. Determinând personalul să facă lucrurile corecte în modul corect, se poate produce mai mult cu aceleași resurse. Cu alte cuvinte, a lucra eficient va duce inevitabil la un rezultat mai bun al afacerii pentru costuri mai mici. 

Îți voi prezenta în cele ce urmează 8 modalități prin care poți eficientiza munca angajaților tăi. 

Citește și...

Petreceri Corporate: Cum să te îmbraci în funcție de dress code

Petreceri Corporate: Cum să te îmbraci în funcție de dress code

Fizioterapia: Cele 20+ afecțiuni pe care le poate trata

Fizioterapia: Cele 20+ afecțiuni pe care le poate trata

1. Nu te teme să delegi

Deși acest sfat ar putea părea cel mai evident, este adesea cel mai dificil de pus în practică. Înțelegem – compania ta ar fi bebelușul tău, așa că dorești să ai o mână directă în tot ceea ce se întâmplă. Deși nu este nimic în neregulă cu prioritizarea calității, verificarea personală a fiecărui mic detaliu, în schimbul delegării, poate pierde timpul valoros al tuturor. În schimb, acordă responsabilități angajaților calificați și ai încredere că vor îndeplini bine sarcinile. Acest lucru oferă angajaților tăi oportunitatea de a dobândi abilități și experiență de conducere de care va beneficia în cele din urmă compania ta. 

2. Potrivește sarcinile cu abilitățile

Cunoașterea abilităților și stilurilor comportamentale ale propriilor angajați este esențială pentru maximizarea eficienței. De exemplu, un gânditor înnăscut, extrovertit, creativ, este probabil o persoană excelentă pentru a transmite idei clienților. Cu toate acestea, s-ar putea epuiza dacă i se va da o sarcină mai intensivă, orientată spre detalii. Ca exemplu, atribuie asigurarea stocului pentru hârtie unei persoane foarte pragmatice în abilitățile sale proprii. Printre altele, ai grijă să faci mereu stocul pentru hârtie de copiator. Solicitarea angajaților tăi de a fi grozavi în toate lucrurile nu este eficientă, așa că asociază sarcinile date cu abilitățile angajaților. 

3. Comunică eficient

Fiecare manager știe că comunicarea este cheia unei forțe de muncă productive. Tehnologia ne-a permis să ne contactăm reciproc printr-un simplu clic al unui buton, asta înseamnă în mod firesc că metodele actuale de comunicare sunt cât mai eficiente, nu? Nu neapărat. 

Un studiu relativ recent a constatat că e-mailurile pot ocupa aproape 28% din timpul unui angajat. De fapt, e-mailul s-a dovedit a fi a doua activitate care consumă mai mult timp pentru lucrători (după sarcinile lor specifice locului de muncă). În loc să te bazezi exclusiv pe e-mail, încercați instrumente de rețele sociale, concepute pentru o comunicare mai rapidă a echipei, inclusiv comunicarea voce-la-voce. 

4. Păstrează obiectivele clare și concentrate

Nu te poți aștepta ca angajații să fie eficienți dacă nu au un obiectiv concentrat pe care să-l vizeze. Dacă un obiectiv nu este clar definit și de fapt realizabil, angajații vor fi mai puțin productivi. Deci, încearcă să te asiguri că sarcinile angajaților sunt cât mai clare și restrânse posibil. Spune-le exact la ce te aștepți și spune-le în mod specific ce impact va avea această misiune. O modalitate de a face acest lucru este să te asiguri că obiectivele tale sunt: specifice, măsurabile, realizabile, realiste și în timp util.

5. Motivează-ți angajații

Una dintre cele mai bune modalități de a încuraja angajații să fie mai eficienți este de a le oferi efectiv un motiv pentru a face acest lucru. Recunoașterea lucrătorilor pentru o treabă bine făcută îi va face să se simtă apreciați și îi va încuraja să-și crească în continuare productivitatea.

Atunci când decizi cum să recompensezi angajații eficienți, asigură-te că ții cont de nevoile sau preferințele lor individuale. De exemplu, un angajat ar putea aprecia recunoașterea publică, în timp ce altul ar prefera un „mulțumesc” privat. Alte modalități de recompensare pot fi: suplimentarea concediului plătit, ieșirea la o masă, o notă scrisă de mână pentru mulțumire, un cupon ”lazy monday”,  care permite angajaților să ajungă târziu într-o dimineață de luni etc.

6. Elimină excesul

Dacă este posibil, încearcă să nu le oferi angajaților sarcini mai mici și inutile atunci când aceștia sunt concentrați pe un obiectiv mai mare. Aruncă o privire la rutina echipei și vezi dacă există ceva pe care îl poți reduce, pentru a oferi angajaților mai mult timp să se concentreze pe sarcini cu prioritate mai mare. A face ceva pur și simplu ca formalitate înseamnă a pierde timp prețios care ar putea fi folosit pentru atingerea obiectivelor care ajută de fapt compania.

7. Instruiește și dezvoltă abilitățile angajaților

Reducerea instruirii sau reducerea tuturor împreună ar putea părea o modalitate bună de a economisi timp și bani companiei. Cu toate acestea, acest lucru ar putea în cele din urmă să se întoarcă împotrivă. Forțarea angajaților să-și învețe joburile din mers poate fi extrem de ineficientă.

Deci, în loc să-i faci pe muncitori să încerce la întâmplare să îndeplinească o sarcină fără îndrumare zero, ia-ți ziua suplimentară pentru a-i învăța abilitățile necesare pentru a-și îndeplini treaba. În acest fel, ei pot începe să-și îndeplinească sarcinile singuri, iar timpul tău nu va fi irosit pe drum răspunzând la întrebări simple sau corectând erori.

După formarea inițială, încurajează dezvoltarea continuă a angajaților. Ajutându-i să-și extindă abilitățile vor crea o forță de muncă mult mai avansată, care va aduce beneficii companiei pe termen lung. Există o serie de modalități prin care poți sprijini dezvoltarea angajaților: coaching individual, ateliere, cursuri, seminarii, mentorat sau numai sporirea responsabilităților acestora. Oferirea acestor oportunități le va da angajaților competențe suplimentare care le vor permite să își îmbunătățească eficiența și productivitatea în cadrul companiei tale.

8. Dați-vă feedback reciproc

Nu există nicio speranță de a crește eficiența angajaților dacă nu știu că sunt ineficienți în primul rând. Acesta este motivul pentru care evaluarea performanței este esențială. Măsoară performanța angajaților tăi, apoi ține întâlniri individuale pentru a-i informa unde excelează și în ce domenii trebuie să lucreze.

Așadar, o parte din responsabilitate revine și asupra ta. După ce îți examinezi angajații, întreabă-i ce ai putea face pentru a-i ajuta să se îmbunătățească. Poate că și-ar dori puțin mai multe îndrumări cu privire la anumite sarcini sau ar prefera puțin mai mult spațiu pentru libertatea creativă. Solicitarea de feedback nu numai că îți oferă modalități clare și imediate de a-ți ajuta angajații să se îmbunătățească, dar încurajează și o cultură a dialogului deschis care va permite dezvoltarea continuă în timp.

SharePinTrimiteTrimite

Articole Similare

Ce trebuie să știi despre șampoanele împotriva căderii părului?
Timp liber

Ce trebuie să știi despre șampoanele împotriva căderii părului?

Bolile, dăunătorii și buruienile din culturile agricole: Ce sunt și cum scapi de ele?
Timp liber

Bolile, dăunătorii și buruienile din culturile agricole: Ce sunt și cum scapi de ele?

Cum alegi instrumentele de scris potrivite pentru firma ta
Timp liber

Cum alegi instrumentele de scris potrivite pentru firma ta

De ce să treci de la ochelari la lentile de contact? 7 motive
Timp liber

De ce să treci de la ochelari la lentile de contact? 7 motive

4 idei de afaceri în agricultură, pentru viitor
Timp liber

4 idei de afaceri în agricultură, pentru viitor

Mănuși de unică folosință: Clasificarea acestora și beneficii oferite
Timp liber

Mănuși de unică folosință: Clasificarea acestora și beneficii oferite

Articole Populare

  • Sare siguranta prea des? Cum identifici cauza principala si solutia necesara

    Sare siguranta prea des? Cum identifici cauza principala si solutia necesara

    0
    Share 0 Tweet 0
  • „Casa aia frumoasă pe care au filmat-o, nu a fost niciodată a mea!” O celebră emisiune din România foloseşte traumele oamenilor necăjiţi doar pentru audiență? Sau adevărul e cu totul altul? Iată ce am aflat

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Untura de bursuc – proprietăţi, beneficii şi utilizări

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Renovarea unei case vechi – sfaturi utile

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Emilia Ghinescu a luat decizia și a făcut anunțul în direct! Au trei copii, familia refuză să fie de partea ei

    0
    Share 0 Tweet 0
ROL.ro

© 2022 ROL.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • fastupload.ro
  • femina.ro
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • ACASĂ
  • INTERNAȚIONAL
  • SPECIAL
  • TIMP LIBER

© 2022 ROL.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici