Cum petreci un weekend liniștit acasă: 6 idei

Uneori, după o săptămână agitată simți nevoia unui weekend liniștit, fără ieșiri în oraș, nopți pierdute prin cluburi sau escapade departe de casă. Pur și simplu, vrei să stai acasă și să te dedici unei activități relaxante, iar în acest caz îți oferim câteva idei despre ce ai putea să faci.

Uită-te la filme

Dacă ai tot amânat să te uiți la un film sau să începi un serial, din lipsă de timp, acum e momentul să-ți iei revanșa. Dacă tot nu ai nimic de făcut în weekend, instalează-te comod în pat sau pe canapea și rupe Netflix-ul în două! Fă-ți din timp rezerve de popcorn și ceva de băut și lasă-te captivat de filmele pe care așteptai de mult să le vezi. De asemenea, dacă ai un serial preferat, weekendul e suficient de lung, astfel încât să ai timp să devorezi la foc automat câteva sezoane.

Ascultă muzică

Este dovedit faptul că muzica preferată are un efect relaxant, așa că aceasta este o altă activitate potrivită pentru un weekend petrecut acasă. Fă-ți un playlist cu piesele preferate și trăiește muzica la intensitate maximă, așa cum o făceai în liceu. Dacă dorm copiii sau nu vrei să îi deranjezi pe cei ai casei, îți recomandăm să folosești niște casti audio de la Mobino. Cu ajutorul lor, vei avea muzică doar pentru tine, permițându-ți totodată să te ocupi și de alte activități în afara casei.

Citește

Lectura este o altă metodă relaxantă de petrecere a timpului liber, iar dacă te pasionează cititul, e clar că asta ar trebui să faci în weekend. Ideal e să îți amenajezi un loc al tău special pentru citit, într-un colț liniștit al casei, cu multă lumină naturală și o atmosferă primitoare. Instalează-ți aici un fotoliu sau un scaun cu balansoar, o pătură moale și călduroasă și un raft sau un coș cu cărțile pe care vrei să le citești.

Petrece-ți timpul împreună cu copiii

Dacă pe parcursul săptămânii, timpul pe care poți să-l petreci cu copii este limitat din cauza programului zilnic, în weekend aveți cel puțin două zile întregi la dispoziție. Petrece-ți cea mai mare parte din weekend împreună cu copiii, jucându-te cu ei, pregătind masa împreună, uitându-vă la o emisiune pentru copii sau ocupându-vă de animalul de companie. Timpul petrecut în compania lor te va umple și pe tine de energie și te va face să uiți de problemele cotidiene, având numeroase efecte benefice și pentru copii.

Cheamă-ți prietenii la un grătar

Dacă vrei totuși să socializezi, dar nu ai chef de ieșit la terasă sau de mers la picnic, invită-ți câțiva prieteni apropiați la un grătar în grădină. Pregătește toate cele necesare de vineri, să nu fii nevoit să umbli prin magazine în weekend și invită-i sâmbătă după-amiază, să aveți timp suficient să stați la povești și să vă distrați.

Dedică-te unui hobby

Poate că ai un hobby pe care l-ai neglijat în ultimul timp din cauza programului încărcat, așa că un weekend petrecut acasă este prilejul potrivit de a reveni la vechea pasiune. Oricât de plictisitor sau migălos ar părea altora, un hobby constituie întotdeauna o preocupare relaxantă pentru cei pasionați. De asemenea, dacă încă nu ai un hobby, ar trebui să încerci să-ți faci unul. Cu siguranță există anumite activități care îți stârnesc un oarecare interes, iar dacă te vei concentra mai mult asupra lor, pot deveni o pasiune.

Lista ar putea continua cu zeci de alte activități potrivite pentru weekend, însă acestea depind în mare măsură de preferințele fiecăruia. Spre exemplu, repararea unui gard sau îngrijirea grădinii ar putea fi privite de mulți ca activități relaxante, în timp ce alții vor strâmba din nas, considerându-le nepotrivite pentru un weekend care se vrea liniștit.

loading...
loading...