Cum îți menții căminul călduros în sezonul rece? 4 reguli simple

E important să te simți confortabil acasă în sezonul rece, iar pentru asta există câteva metodele eficiente pe care le poți pune în aplicare a păstra o temperatura optimă. Mai mult, este bine să te gândești și la diferite soluții de a reduce facturile la gaz și la electricitate. În cele ce urmează, îți prezentăm 4 reguli simple de a menține un confort termic optim în casă, fie că ai o locuință mică sau una spațioasă, astfel încât facturile tale să nu fie încărcate inutil.

1. Izolează-ți locuința

Optează pentru vată minerală (găsești vată minerală online) pentru termoizolarea eficientă a locuinței. Este un material durabil, incombustibil, care are și capacitatea de a reduce considerabil zgomotul. Așadar, vata minerală este preferată de cei ce își doresc atât izolarea termică, cât și fonică a casei. Izolarea locuinței va ajuta la reducerea pierderilor de căldură și implicit a cheltuielilor mai mici de întreținere.

2. Lasă soarele să-ți încălzească locuința

Razele soarelui sunt destul de puternice chiar și în sezonul rece. Din acest motiv, dacă pleci de acasă pe parcursul zilei, trage perdelele și lasă căldura să pătrundă în interior. Nu trebuie musai să descoperi și ferestrele din zonele în care soarele nu bate direct, însă în spațiile unde ai căldură și lumină direct de la sursă, profită de acest lucru și lasă temperatura din interior să crească în mod natural.

3. Trage draperiile noaptea

Dacă ai ținut draperiile deschise pe durata zilei, noaptea este recomandat să le închizi pentru a păstra căldura în interior. De asemenea, pe timpul lunilor friguroase, este de preferat să-ți pui draperii groase la ferestre, acestea împiedicând pierderile de căldură.

4. Optează pentru un covor pufos

Scopul covoarelor este tocmai acela de a ne ține de cald și de a termoizola încăperea. Statisticile arată că o cameră fără covor pierde cu 10% mai multă căldură decât una pe a cărei podele există un covor sau o carpetă. Modelele pufoase sunt perfecte pentru iarnă, mai ales pentru că au și un aspect deosebit. Cu atât mai mult, dacă ai animale de casă, acestea îți vor fi recunoscătoare pentru această alegere. De asemenea, având în vedere că cei mici adoră să se joace pe podea, un covor gros este obligatoriu în camera copiilor.

În ciuda temperaturilor scăzute, sezonul rece este o perioadă a distracțiilor și a sărbătorilor. Sesiunile de schi, mesele de Crăciun și de Anul Nou, plimbările cu sania, toate fac parte din farmecul acestui anotimp. Și că să te bucuri din plin de toate astea, este esențial să-ți încălzești eficient căminul, atât pentru a asigura confortul necesar ție și celor dragi, cât și pentru a cheltui chibzuit.

loading...
loading...