Cum desparți, simplu, bucătăria de living?

Bucătăria și livingul sunt două încăperi care, în mod normal, nu ar trebui să coexiste, ci să funcționeze separat una de cealaltă. Deși tendința modernă este aceea de a crea un open-space din spațiul util al casei, realitatea e că acest curent funcționează doar pentru anumite tipuri de persoane sau locuințe. Dacă vrei să-ți organizezi cât mai bine locuința, cu accent pe zona bucătăriei și a livingului, iată ce ar trebui să știi. 

Open space

De regulă, acest tip de spațiu este folosit, adesea, acolo unde nu se dorește închiderea spațiului existent cu uși și pereți. Varianta este una modernă în ceea ce privește amenajarea, iar beneficiarii o aleg fiindcă este estetică și oferă un spațiu pe care chiar îl poți exploata. 

Poți delimita cele două camere cu ajutorul unui perete despărțitor din rigips, pe care poți monta o placă de piatră naturală ca un blat de bucătărie. 

Acest blat de bucătărie îți va oferi nenumărate avantaje, de la cel estetic până la cel practic. Placa din care vei putea face blatul poate fi similară cu aceea pentru glafuri de interior si exterior, singura diferență fiind dimensiunile. 

Avantajul acestor tipuri de blaturi este acela că delimitează spațiul fără să îl încarce, din contră chiar, făcând o trecere subtilă de la o cameră la alta. Blatul poate fi folosit ca bar, sau ca masă pentru cafeaua de dimineață. Fiind din piatră naturală, el va avea o rezistență sporită și îți va permite utilizarea în orice context, indiferent de cerințe. Singura problemă pe care o întâmpină aceste delimitări este cea a mirosului și a fumului,  care vor avea liberă trecere. Din acest motiv, spațiile de tip open-space nu sunt preferate de către familiile numeroase sau în care se gătește mult și des. Firește, însă, există și soluția pentru această problemă: o hotă care poate rezolva problema mirosurilor, chiar și pe cea a fumului, dacă în casă sunt vicioși.

Uși sau pereți glisanți

Ușile glisante au revenit la modă, după o perioadă de absență. Actualmente, ele se află printre puținele materiale la care poți apela pentru a separa bucătăria de living. Soluția împiedică transferul de căldură, de mirosuri sau fum venite dinspre bucătărie. 

De la ușile de tip burduf la ușile glisante de sticlă nu a fost decât un pas, deoarece astăzi avem posibilitatea de a  separa cât se poate de corect bucătăria de restul locuinței, fără a face compromisuri la nivel estetic. Sticla este securizată, deci rezistentă la șocuri mecanice, iar acest lucru o face deosebit de eficientă pentru acest tip de amenajare.

Pereți din rigips

Delimitarea bucătăriei de living se poate face și prin pereți de compartimentare, dacă aceștia nu există deja. Spre exemplu, dacă ai deja un open space, acesta poate fi mascat prin folosirea pereților de rigips, pe toată înălțimea camerelor. Structura se montează ușor, curat, iar suprafața este estetică și suficient de eficientă pentru scopul creat. Firește, însă, un perete din rigips înseamnă, de fapt, un perete de compartimentare, drept pentru care nu ar trebui să te aștepți la rezistențe mecanice ridicate, ci doar suficiente pentru a fi exploatate. 

Separarea a două camere în aceeași locuință nu este un lucru tocmai ușor, fiindcă trebuie avute în vedere considerente ce țin de siguranță, dar și de confort. Soluțiile există, iar, dacă acestea sunt alese în mod corect, casa ta poate căpăta aspectul dorit, chiar fără să plătești o avere.

loading...
loading...