Cum combini dresul cu încălțămintea potrivită? 5 reguli esențiale de stil

Dresul reprezintă o piesă de lenjerie atât funcțională, cât și estetică. Purtat într-o combinație corectă, el poate aduce oricărei ținute un plus de rafinament sau acel element surprinzător, care scoate outfitul din anonimat.

Cu toate acestea, purtarea incorectă a dresului în combinație cu pantofii poate ruina în totalitate o apariție feminină. De aceea, este necesar să ții întotdeauna cont de câteva reguli de bază, pe care le poți afla în continuare.

Iată cum să combini corect dresul și încălțămintea:

1. Alegerea mărimii potrivite a dresului
Nimic nu este mai inestetic decât un dres cu o măsură prea mare, care formează cute în zona genunchilor sau a gleznei. Pe de altă parte, nici un dres prea strâmt, care „sugrumă” pielea, nu va arăta deloc stylish.

Când îți cumperi ciorapii, asigură-te că nu faci compromisuri în ceea ce privește mărimea. Chiar dacă adori modelul respectiv, dacă nu este disponibil în măsura potrivită ție, caută altceva.

Pentru a-ți da seama exact ce mărime porți, probează dresurile cu încălțăminte. Dacă materialul se strânge în cute la contactul cu marginile pantofilor, în dreptul gleznei, înseamnă că ai ales un număr prea mare.

Dacă, din contra, dresul se întinde excesiv când te încalți sau simți că degetele de la picioare nu stau relaxate în pantofi, încearcă o măsură mai mare.

2. Grosimea potrivită a dresului, raportată la încălțăminte
Grosimea dresurilor se măsoară în număr de denieri (notați pe ambalaje ca „DEN”). Cu cât acest număr crește, cu atât dresurile devin mai opace, iar când numărul scade, dresurile sunt din ce în ce mai transparente.

Alegerea grosimii se face în funcție de materialele hainelor pe care le porți, de sezon și de încălțăminte.

În cazul în care nu ți-ai achiziționat încă pantofi pentru acest sezon, poți găsi online încălțăminte second hand sau nouă, pe care să o porți cu rochii și fuste potrivite acestei perioade.

Când porți o pereche de sandale fine, cu toc subțire, este recomandat să alegi o pereche de dresuri cât mai subțiri, între 5 și 15 DEN. Aceștia vor evidenția picioarele și vor funcționa ca o a doua piele.

În schimb, dacă alegi să porți o pereche de bocanci cool, poți opta cu încredere pentru dresuri mai groase, între 70 și 100 DEN.

3. Cusăturile dresurilor și pantofii
Majoritatea dresurilor clasice au, în dreptul degetelor de la picioare, o cusătură vizibilă sau o bucată de material mai groasă. Acest tip de dresuri poate fi purtat cu ghete, bocanci sau alți pantofi închiși în zona din față.

Dacă vrei să porți sandale decupate în zona degetelor sau pantofi tip peep-toe, din care se pot întrezări două sau trei degete, asigură-te că alegi dresuri potrivite. În prezent, există dresuri decupate în față, special concepute pentru acest tip de încălțări.

Orice ai face, evită să porți dresuri cu cusătură vizibilă atunci când alegi pantofi decupați. Efectul vizual este unul extrem de neplăcut!

4. Alegerea culorii dresului
Dresurile colorate sunt destul de greu de integrat în ținute. Chiar dacă ar putea părea simplu, îți dorești să eviți combinațiile neinspirate precum petele de culoare stridente și efectul de curcubeu.

De regulă, este indicat să optezi pentru dresuri în tonurile pielii sau dresuri negre. Dacă vrei neapărat să folosești culori, fii precaută. Ai grijă ca nuanța dresului să nu fie extrem de contrastantă cu nuanța pantofilor. Evită combinațiile precum roșu și albastru, verde și mov etc.

În schimb, dacă porți pantofi în nuanțe pastelate, poți opta pentru un dres asemănător, în aceleași tonuri, conturând o ținută monocromă.

5. Modelul dresului și pantofii
Acest capitol depinde de gradul tău de îndrăzneală, când vine vorba de ținute. Dacă adori outfiturile deosebite și cool, poți purta bocanci și dresuri plasă, ghete tip army și dresuri colorate sau teniși colorați și dresuri cu sclipici.

În cazul în care ai un stil ceva mai clasic, dresurile subțiri cu dungă la spate merg de minune cu pantofi stiletto, iar dresurile cu patternuri discrete pot fi combinate cu succes cu fuste creion și pantofi cu toc mediu.

Acestea fiind spuse, ține cont de sfaturile de mai sus când îți alegi dresurile, dar lasă-ți și propriul simț estetic să te ghideze. Orice dresuri și orice încălțări ai purta, este important să se potrivească personalității tale!

loading...
loading...