Cum aplici tencuiala decorativa la exterior, in 4 pasi?

Amenajarea exterioară a locuinței presupune să dai o față nouă casei în care locuiești, de aceea, este important ca soluția aleasă să fie specială. Aplicarea tencuielilor decorative reprezintă o soluție de succes pentru amenajarea exterioară a locuinței, aceasta potrivindu-se perfect cu alte tipuri de lucrări de amenajare, precum pavajele sau placările soclurilor. 

Tencuiala decorativă reprezintă un strat de acoperire final care are atât rol estetic, cât și rol de protecție pentru clădire. Tencuiala decorativă pentru exterior rezistă foarte bine la intemperii, iar prețul nu este unul foarte mare, date fiind avantajele. Cu siguranță, există mai multe modele de tencuială decorativă, așa că pentru a face o alegere bună va trebui să te documentezi, căutând în magazinele de profil aceste produse. Poți găsi tencuială decorativă profesională pe piatraonline.ro la prețuri mai mult decât accesibile, astfel încât nu-ți rămâne decât să te apuci de treabă. 

Cum se aplică tencuiala decorativă?

Pregătește stratul suport- decopertarea

Înainte de orice, pregătește stratul suport, adică pereții locuinței. Dacă ei au mai fost vopsiți sau au mai avut straturi finale de acoperire de tipul tencuielilor decorative, acestea trebuie decopertate până la beton. 

Verifică suportul

Mai apoi, verifică stratul suport, astfel încât acesta să nu fie deteriorat sau să aibă alte probleme, să nu fie stropit cu uleiuri sau cu alte substanțe chimice, substanțe care ar putea influența aderența stratului nou de tencuială decorativă. 

Fă reparații

În unele cazuri, stratul suport din beton poate întâmpina diferite probleme. Una dintre acestea constă în apariția de goluri sau de stricăciuni la nivelul structurii, cauzate fie de uzura normală a casei, fie de lucrările precedente de decopertare și curățare. Astfel, fiecare zonă afectată trebuie reparată astfel încât, în final, să poți aplica tencuiala decorativă pe un suport din beton sănătos, fără probleme.

Ai grijă cum aplici tencuiala decorativă

Tencuielile decorative pot fi aplicate prin două modalități: manual sau mecanizat.

Aplicarea manuală a tencuielilor decorative se face cu ajutorul gletierelor din oțel. Materialul se întinde în strat subțire și se nivelează cu gletiera până obții o suprafața estetică și curată. Mai apoi, materialul se drișcuiește cu drișca de plastic, modelându-se, astfel, suprafața după bunul plac. Reține că tencuielile decorative pot fi aplicate numai în condiții de vreme bună, fără umiditate excesivă, ploi, vânt sau ger, factori care pot pune probleme uscării materialului. De asemenea, evită aplicarea atunci când temperaturile sunt foarte mari, fiindcă materialul se poate usca prematur, iar eliminarea rapidă a vaporilor de apă din structură duce, în mod inevitabil, la apariția de fisuri și microfisuri, nu doar inestetice, ci și periculoase pentru întreg ansamblul. Temperatura recomandată de aplicare a tencuielilor este de 5-25 grade Celsius, astfel încât procesele de uscare să se desfășoare lent.

Aplicarea mecanizată a tencuielilor se face cu mașina specială de torcretare. Torcretarea folosește puterea aerului comprimat care împinge materialul prin intermediul unui furtun, presiunea și viteza ajutând la fixarea materialului pe perete. În acest caz, se poate vorbi despre o densitate mai scăzută a materialului decât în cazul aplicării manuale, deoarece pompa va avea nevoie de un material aproape fluid pe care să-l poată împroșca pe perete. Dezavantajul ușor al aplicării mecanizate îl constituie, în anumite cazuri, pierderile de material, care sunt, de altfel, inevitabile. 

Tencuiala decorativă te ajută să creezi o imagine perfectă a casei tale, o adevărată carte de vizită exprimată prin bun gust și frumusețe. Câțiva pași simpli și o tencuială decorativă de calitate pot fi secretul unei case frumoase la exterior. 

loading...
loading...