Cum alegi mărimea potrivită la scutecele pentru adulți

La fel ca în cazul hainelor prea strâmte sau prea largi, și produsele de îngrijire personală, cum ar fi scutecele sau absorbantele, trebuie să aibă mărimea potrivită. În caz contrar, senzația resimțită de cel care le poartă e departe de a fi una confortabilă.

Impresia că „mai mare este mai bun” pleacă, de obicei, de la ideea că o mărime mai mare poate absorbi un volum direct proporțional. Doar că, majoritatea scutecelor sunt prevăzute cu absorbante care pot reține cantități specifice, indiferent de mărime. Ba, chiar, o mărime prea mare poate cauza scurgerea lichidului din scutec, căderea acestuia sau deplasarea sa într-o poziție incorectă.

Găsirea scutecelor corecte pentru adulți poate fi, pentru multe persoane, o experiență stânjenitoare. De aceea, de multe ori, acestea tind să aleagă un produs aleatoriu fără să se intereseze de mărime, absorbție, risc de iritație și așa mai departe. În ajutorul lor, venim cu acest articol care le oferă date clare despre cum să aleagă scutecele pentru adulți dar și alte criterii importante de luat în considerare.

Mărimea scutecelor, materialul și costul

Alegerea corectă a scutecelor pentru adulți poate face diferența dintre confort și disconfort și poate ajuta la prevenirea altor probleme cum ar fi iritarea pielii sau udarea hainelor și cearceafurilor. Când vine vorba despre scutece pentru adulți, atât mărimea cât și materialele și prețul reprezintă factori importanți în luarea unei decizii corecte.

Alegerea corectă a mărimii scutecelor pentru adulți

Pentru a preveni scurgerea în afara scutecului, deplasarea acestuia într-o poziție incorectă, iritațiile sau întreruperea circulației sanguine, scutecul trebuie să aibă întotdeauna mărimea corectă. Cu toate acestea, alegerea lor poate fi de multe ori un lucru mai greu de realizat, deși, cele mai multe scutece sunt împărțite pe grupe de mărimi în funcție de dimensiunea taliei. Deoarece, indicele de masă corporală, forma corpului și multe altele pot varia, aceste catalogări în funcție doar de mărimea taliei sunt, de multe ori, inutile.

De asemenea, pentru că unele persoane pot avea, de exemplu, șoldurile mai late decât talia, este necesară o măsurare a ambelor regiuni, mărimea scutecului fiind aleasă în funcție de valoarea cea mai mare dintre cele două.

Chiar și așa, măsurarea poate doar sugera mărimea necesară, urmând ca alegerea scutecului perfect să se facă doar după ce s-au probat mai multor tipuri.

Materialul afectează mărimea scutecului

Un alt criteriu de luat în considerare, atunci când vorbim despre mărimea scutecului, este calitatea și materialele din care este confecționat acesta. Deoarece, mărimea scutecului nu trebuie să se rezume doar la retenția scurgerilor ci și la confortul purtătorului, trebuie menționat că unele materiale pot face scutecul mai greu de suportat, în timp ce altele pot fi mult mai ușoare și pot permite pielii să respire.

Scutecele care au în compoziția lor și plastic, de regulă, pe exterior oferă o protecție mai bună împotriva scurgerilor dar sunt mult mai mari și inconfortabile. Pe de altă parte, scutecele textile pot fi mai ușoare și mai confortabile, dar, nu sunt la el de eficiente în caz de potențiale scurgeri. În aceste situații, trebuie găsit un teren de mijloc, care să ofere atât protecție adecvată împotriva scurgerilor dar și confort pentru purtător.

Prețul

Chiar dacă alegerea scutecelor trebuie să se realizeze în funcție de mărime, calitate, absorbție și material, costul are și el un rol important în această alegere.

În primul rând, trebuie să știi că un scutec scump nu înseamnă, întotdeauna, și un scutec bun pentru cazul tău. Prin urmare, nu cumpăra cele mai scumpe produse fără a ști elementele importante menționate mai sus.

În al doilea rând, atunci când găsești, într-adevăr, un scutec bun din toate punctele de vedere, încearcă să găsești promoții sau oferte și reduceri pentru cantități mai mari.

Chiar dacă scutecele pentru adulți reprezintă, pentru multe persoane, un subiect mai delicat, achiziționarea acestora trebuie să se facă, întotdeauna, în funcție de nevoile și așteptările purtătorului, de la mărimea corpului la nivelul de incontinență și confortul dorit.

 

loading...
loading...