Cum alegi haina de iarnă potrivită pentru silueta ta?

Haina de iarnă reprezintă unul dintre cele mai costisitoare articole pe care le achiziționăm, așa că e de la sine înțeles să acorzi o atenție sporită detaliilor sale. Desigur că preferințele personale pot juca un rol decisiv, dar e recomandat să te orientezi și după forma siluetei tale. Astfel te vei asigura că efectul final este unul flatant și că ceea ce achiziționezi te va reprezenta perfect.

Îți spunem în rândurile de mai jos care sunt principiile de care să ții cont atunci când îți cumperi haina de iarnă. Iată cum să o alegi în funcție de silueta ta!

Haina de iarnă potrivită pentru silueta măr

Prin ce se caracterizează? Silueta măr are volum în partea superioară a corpului, cu sâni voluptoși, umeri largi și uneori kilograme în plus în regiunea abdomenului. De partea cealaltă, picioarele sunt subțiri și șoldurile micuțe. Scopul tău este acela de a balansa forma corpului, atrăgând atenția asupra părții inferioare.

Ce să alegi. Haina de iarnă perfectă pentru silueta măr trebuie să depășească nivelul șoldurilor, lungimea ideală fiind până în dreptul genunchiului sau deasupra sa. Alege modele care accentuează talia și cu decolteul în V, pentru a alungi în mod ispititor silueta.

De ce să te ferești. Evită neapărat hainele de iarnă până în talie, matlasate sau pe cele voluminoase. De asemenea, ferește-te de detaliile pe piept, cum ar fi aplicațiile, gulerele de blană sau buzunarele.

Haina de iarnă potrivită pentru silueta pară

Prin ce se caracterizează? Silueta pară este opusul mărului. De data aceasta, atenția este atrasă spre partea inferioară a corpului. Kilogramele în plus se vor strânge acum în regiunea șoldurilor, a coapselor, a pulpelor sau a posteriorului. Silueta pară este considerată a fi cea mai des întâlnită.

Ce să alegi. De data aceasta, e musai să acorzi atenție părții superioare a corpului, pentru a echilibra silueta și a ținti spre perfecțiunea trupului cu forme de clepsidră. Silueta pară are nevoie de haine de iarnă până în dreptul șoldurilor, matlasate, în culori puternice, care să confere volum zonei sânilor și pieptului.

De ce să te ferești. Paltoanele lungi și fără formă nu vor face decât să adauge kilograme vizual siluetei tale, așa că ține-te departe de ele!

Haina de iarnă potrivită pentru silueta atletică

Prin ce se caracterizează? Ești înaltă și suplă, cu siluetă de fotomodel? Umerii și talia se află pe aceeași linie, iar în cazul tău picioarele sunt lungi și subțiri și sânii mici. Obiectivul pe care ar trebui să ți-l asumi este acela de a conferi forme corpului tău subțire ca o trestie.

Ce să alegi. În teorie, orice tip de jachetă ți se potrivește. Un model extraordinar este însă jacheta de iarnă tip trenci, cu talie evidențiată de un cordon, revere și două rânduri de nasturi. Aceasta va conferi feminitate corpului tău atletic.

Găsești paltoane de damă foarte chic în mediul online! Paltonul din lână bleumarin în carouri este un exemplu perfect din acest punct de vedere. Vei arăta foarte bine în el!

Palton din lana bleumarin in carouri
Palton din lana bleumarin in carouri

foto: Dasha

De ce să te ferești. Chiar dacă ești înaltă și slabă, nu purta totuși paltoane lungi și voluminoase. Deși efectul lor nu va fi nici pe departe la fel de nefericit în cazul tău, nici nu îți vor aduce vreun avantaj.

Haina de iarnă potrivită pentru silueta petite

Prin ce se caracterizează? Fetele minione sunt mici de înălțime, cu un corp în general delicat și subțire, deși pot avea și forme. Scopul principal este acela de a alungi silueta.

Ce să alegi. E recomandat să optezi fie pentru o jachetă scurtă, fie pentru una care cade puțin mai jos de șolduri, cu un croi fit și flatant. Decolteul în V care funcționa de minune la fetele cu silueta în formă de măr va face minuni și în cazul tău. Poți opta pentru o haină de iarnă tip sacou, pe care să o prinzi în talie cu o curea. Efectul va fi wow!

De ce să te ferești. Evită mai ales lungimile maxi! Prin contrast, aceste haine nu vor face decât să accentueze și mai tare faptul că ești mică de înălțime. Nu recurge nici la haine de iarnă foarte voluminoase, matlasate, pe care nu le poți purta decât dacă ești foarte suplă și dacă accentuezi mijlocul cu o curea.

Haina de iarnă potrivită pentru silueta clepsidră

Prin ce se caracterizează? Începem cu felicitările de rigoare! Silueta clepsidră este considerată idealul spre care tind toate celelalte tipuri de corpuri. Umerii și șoldurile se află pe aceeași linie, talia e accentuată, iar sânii sunt plini.

Ce să alegi. Precum în cazul siluetei înalte, și ție ți se potrivește orice tip de haină de iarnă. Optează pentru un palton prins cu cordon în talie, dar la fel de bine arată și o geacă matlasată care urmărește conturile corpului tău.

loading...
loading...