Cum alegi corpurile de iluminat ideale pentru fiecare încăpere din casa ta

Corpurile de iluminat sunt importante în amenajările interioare fiindcă îndeplinesc atât un rol funcțional, cât și unul decorativ. Deși nu primesc la fel de multă atenție precum alte piese, adevărul este că sunt un actor important în obținerea unei atmosfere primitoare și confortabile. 

Tocmai de aceea trebuie să ții cont de tipul și caracteristicile fiecărei încăperi înainte să cumperi corpurile de iluminat și accesoriile electrice pentru casa. În continuare, îți oferim câteva sfaturi prețioase care îți vor ușura mult alegerile pe viitor.

Corpuri de iluminat potrivite pentru living 

Livingul este o încăpere complexă din punct de vedere al activităților întreprinse. Este zona în care te relaxezi, citește o carte ori te uiți la TV, îți primești prietenii și familia, astfel că este indicat să ai mai multe surse de iluminat. 

Pentru a lumina corespunzător o încăpere de dimensiuni mari, ai nevoie de o lustră cu mai multe brațe ori de un candelabru cochet. Dacă obișnuiești să citești în sufragerie, poți pune un lampadar sau o lampă de podea lângă fotoliu ori canapea. În cazul în care livingul joacă și rolul de spațiu de lucru, o veioză îți va fi un aliat de nădejde la birou. De asemenea, te mai poți folosi și de farmecul spoturilor sau al benzilor LED amplasate sub etajere. Fă alegererile potrivite de accesorii electrice pentru casă de pe mam-bricolaj.ro

Ce surse de lumină să alegi pentru bucătărie

Și în bucătărie poți monta mai multe tipuri de corpuri de iluminat care să se plieze pe necesitățile tale. Ai nevoie de o sursă de lumină generală care să „îmbrace” toată încăpere, dar și de surse de lumină pentru blatul lucru. Cea mai practică soluție pentru zona de gătit o reprezintă spoturile.

Pentru a obține o atmosferă cât mai plăcută în locul unde iei masa, montează chiar deasupra ei un corp de iluminat suspendat. Lustra pendul de la V-Tec, fabricată din sticlă albastră, aduce o notă elegantă și modernă bucătăriei tale. 

Secretele unui iluminat perfect pentru dormitor

Lumina din dormitor trebuie să invite la relaxare după o zi încărcată și stresantă. Pot fi alese mai multe tipuri de corpuri de iluminat în funcție de activitate. Pentru iluminatul general este indicată o plafonieră ori o lustră cu LED. Dacă te numeri printre iubitorii de tehnologie, poți opta pentru becuri inteligente care îți permit, cu ajutorul aplicațiilor mobile, să reglezi intensitatea, tipul și culoarea luminii, în funcție de starea pe care o ai. Multe cupluri le folosesc pentru a aduce o notă romantică și intimă în dormitor.

Pentru iluminatul local poți amplasa lampadare, spoturi, lămpi de masă ori de perete care să te însățească în timp de citești, ce lucrezi la birou ori când te machiezi la măsuța dedicată acestei activități beauty. 

Corpuri de iluminat care pun baia în valoare

Atunci când alegi surse de iluminat pentru baie, ține cont că accesoriile de lângă oglindă joacă un rol important. Poți poziționa aplice ori spoturi atât în lateralul oglinzii, cât și deasupra. În această încăpere este mai potrivită lumina rece fiindcă accentuează detaliile și imită lumina naturală.  

Ținând cont de faptul că se formează aburi, alege corpuri de iluminat sigure pentru mediul umed. Poți opta pentru o plafonieră sau o lămpă cu LED integrat. Pe lângă faptul că sunt mai sigure, au și un consum redus de energie. 

În cazul în care baia este mică, nu este nevoie de mai multe surse de lumină, ci poate fi montată una singură, dar mai puternică, amplasată neapărat pe tavan. 

Alegerea corpurilor de iluminat nu mai este de multă vreme lăsată la voia întâmplării. Pentru a obține atmosfera potrivită, trebuie să ții cont atât de caracteristicile fiecărei încăperi, cât și de rutina și nevoile tale și ale celor dragi. 

 

loading...
loading...