marți, 17 mai 2022
Stiri.rol.ro
  • ACASĂ
  • INTERNAȚIONAL
  • SPECIAL
  • TIMP LIBER
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • ACASĂ
  • INTERNAȚIONAL
  • SPECIAL
  • TIMP LIBER
marți, 17 mai 2022
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Stiri.ROL.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Timp liber » Cum alegi cel mai bun dedurizator de apa fără sare

Cum alegi cel mai bun dedurizator de apa fără sare

in Timp liber

Utilizarea unui dedurizator de apă fără sare reprezintă una dintre cele mai bune modalități de a purifica acest lichid esențial vieții. Așa cum știm cu toții, prezența apei dure este o problemă destul de serioasă în foarte multe zone ale țării. Magneziul și calciul sunt principalele elementele chimice care provoacă duritatea apei, dar și fierul, manganul, aluminiul, impuritățile, rugina sau tot felul de alte reziduuri pot conduce la acest lucru. Un dedurizator fără sare este ideal în orice gospodărie pentru că oferă în permanență o apă curată și sănătoasă. Totodată, acesta protejează echipamentele împotriva depunerilor de calcar și diminuează consumul de energie. Folosirea unui dedurizator are numeroase beneficii, însă ca să alegi cel mai bun produs trebuie să ții cont de câteva aspecte esențiale:

Locul de consum

Dedurizatoarele de apă fără sare pot fi instalate pentru eliminarea calcarului atât în mediile rezidențiale cât și în zonele comerciale sau industriale. Aceste dispozitive folosesc tehnologia modernă Template Assisted Crystallization (TAC), cu cea mai bună performanță posibilă. Pot fi considerate mai degrabă echipamente electronice de condiționare a apei sau decalcificatoare, scopul lor principal fiind acela de a preveni depunerea calcarului din apă în interiorul conductelor. Astfel, ca să te asiguri că alegi cele mai bune dedurizatoare fără sare de pe azura.ro trebuie să iei în considerare mediul unde va fi utilizat echipamentul precum și numărul locurilor de consum. Pentru o evaluare cât mai precisă este necesar să iei în calcul câte persoane vor folosi baia, bucătăria etc.

Citește și...

Petreceri Corporate: Cum să te îmbraci în funcție de dress code

16/03/2022

Fizioterapia: Cele 20+ afecțiuni pe care le poate trata

23/02/2022

Calitatea apei

Un dedurizator fără sare înseamnă apă sigură și curată, economie de bani, eliminarea urmelor de calcar, reducerea consumului de energie, transfer termic cu randament ridicat și apă cu jet puternic la robinet. TAC este o tehnologie deosebită, dar care poate funcționa corect numai atunci când se alege în funcție de calitatea apei. În general, aceasta este considerată dură atunci când conține aproximativ 60 de miligrame de calciu și magneziu dizolvate. De exemplu, un dedurizator fără sare profesional va funcționa fără probleme dacă apa de alimentare are un pH cuprins între 6.8-8.5, duritate maximă de 72.8 grade germane, un conținut de clor de 0.3 mg/l și 1.3 mg/l de cupru. În cazul în care nu cunoști caracteristicile lichidului pe care vrei să-l purifici ai posibilitatea de a efectua un buletin de analize. Rezultatele le poți compara cu specificațiile tehnice ale dedurizatorului fără sare pe care intenționezi să-l achiziționezi. Astfel, te vei asigura că produsul achiziționat va trata apa așa cum îți dorești.

Debitul dedurizatorului

Alegerea corectă a dedurizatoarelor fără sare se face având în vedere nu doar calitatea apei, ci și debitul dispozitivului. Unele echipamente sunt eficiente până la un debit de 4 litri/minut, altele pentru debite cuprinse între 25-285 de litri/minut. Acest parametru se poate afla cu ușurință din datele tehnice ale dedurizatorului unde sunt specificate informații legate de eficiența aparatului. Numărul locurilor de consum îți poate oferi indicații pentru alegerea unui dispozitiv potrivit nevoilor tale. De pildă, un debit de 40 de litri/minut se poate atinge rapid prin simpla deschidere a 2-3 robinete în același timp. Dacă vorbim de o locuință cu mai multe persoane și locuri de consum, atunci poate fi necesar un  dedurizator de apă fără sare cu debit mai ridicat. Însă, pentru a nu face nici o confuzie poți să soliciți și sfatul specialiștilor care comercializează astfel de echipamente.

Un dedurizator fără sare reprezintă o soluție modernă și cu o eficiență de 99.9% împotriva depunerilor de calcar. Acest dispozitiv nu permite ionilor de calciu și magneziu să mai adere la suprafață și te ajută să tratezi apa dură, dar fără să îndepărteze ceva din conținutul lichidului.

SharePinTrimiteTrimite

Articole Similare

Timp liber

Ce trebuie să știi despre șampoanele împotriva căderii părului?

23/02/2022
Timp liber

Bolile, dăunătorii și buruienile din culturile agricole: Ce sunt și cum scapi de ele?

23/02/2022
Timp liber

Cum alegi instrumentele de scris potrivite pentru firma ta

18/02/2022
Timp liber

De ce să treci de la ochelari la lentile de contact? 7 motive

18/02/2022
Timp liber

4 idei de afaceri în agricultură, pentru viitor

18/02/2022
Timp liber

Mănuși de unică folosință: Clasificarea acestora și beneficii oferite

18/02/2022

Articole Populare

  • Sare siguranta prea des? Cum identifici cauza principala si solutia necesara

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Untura de bursuc – proprietăţi, beneficii şi utilizări

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Emilia Ghinescu a luat decizia și a făcut anunțul în direct! Au trei copii, familia refuză să fie de partea ei

    0
    Share 0 Tweet 0
  • MAMA și TATĂL NU SE SUPORTĂ, au DIVORȚAT DE MULT, dar în FIECARE AN se ÎNTÂLNESC și FAC O POZĂ de FAMILIE. Toți prietenii lor RÂD de ei și NU ÎNȚELEG, dar când AU AFLAT CE FAC cu ELE când le primesc, toți au ÎNCREMENIT

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Renovarea unei case vechi – sfaturi utile

    0
    Share 0 Tweet 0
ROL.ro

© 2022 ROL.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • fastupload.ro
  • femina.ro
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • ACASĂ
  • INTERNAȚIONAL
  • SPECIAL
  • TIMP LIBER

© 2022 ROL.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici