Cum alegem mobilierul pentru dormitorul nostru?

Dormitorul este încăperea din casă în care cu toții trebuie să ne simțim în largul nostru. Întreaga atmosferă și întregul design trebuie să reflecte preferințele noastre, astfel încât să ne simțim cu adevărat acasă. Luând în calcul faptul că ne petrecem și o lungă durată de timp dormind sau pur și simplu relaxându-ne, dormitorul poate fi considerat pe bună dreptate încăperea în care ne petrecem cel mai mult timp acasă.

Pentru a ne asigura că totul este perfect, trebuie să gândim design-ul încăperii prin raportare atât la dimensiunea pragmatică, cât și la cea estetică. Mobilierul pe care îl alegi trebuie să cuprindă ambele aceste caracteristici. Pentru a nu crea acel efect neplăcut de aglomerare, în care ne simțim captivi și de parcă nu ne-am găsi niciodată locul, trebuie să alegem doar piese de mobilier care ne sunt cu adevărat necesare. În acest sens, patul este cea mai importantă piesă de mobilier de care trebuie să ții cont. Cu siguranță îți dorești și tu un pat mare, confortabil, în care să poți dormi relaxat și să îți încarci bateriile. Pentru că această piesă de mobilier este și cea mai impunătoare, întregul design trebuie gândit în jurul acesteia. Așadar, pentru un plus de pragmatism, este recomandat să alegi și una sau două noptiere, acestea fiind piesele de mobilier în care poți să păstrezi la îndemână laptopul, cărțile, telefonul și veioza. Ca estetică, poți să optezi pentru un set de noptiere moderne, ce nu au neapărat o formă obișnuită.

Dacă îți place să urmărești serialele sau emisiunile tale preferate direct la tine în cameră, în loc de living, trebuie să te gândești și la piesele de mobilier care să susțină aceste activități. Dacă, în schimb, preferi să citești înainte de culcare, poate ți-ar face plăcere să ai un fotoliu confortabil în care să îți petreci ore în șir alături de personajele tale preferate. Nu în ultimul rând, asigură-te că din piesele de mobilier din dormitorul tău nu lipsește șifonierul! În funcție de nevoile tale de depozitare, alege un șifonier simplu sau unul cu multe rafturi, ca să te asiguri că ai loc pentru toate hainele tale.

Referitor la mobilier, pentru a te asigura că faci o alegere care să nu se demodeze în timp, poți să optezi pentru variante clasice, în culori neutre și să personalizezi spațiul cu alte mici accesorii ce aduc un plus de culoare sau de originalitate. Pentru un dormitor personalizat poți să optezi pentru stickere decorative de pereți, fotografii înrămate, draperii colorate sau alte accesorii care îți fac plăcere!

loading...
loading...