Cum ai grijă de portofoliul tău de picturi

Indiferent dacă ești pictor amator sau profesionist, întotdeauna ai nevoie de cele mai bune produse care să te ajute în activitatea ta. De calitatea acestora, dar și de buna organizare a ta depinde foarte mult și succesul, deoarece produsele de calitate te vor ajuta să îți păstrezi lucrările pentru cât mai mult timp. Iată cum poți proteja portofoliul tău de picturi, fără a investi foarte mult în acest sens.

Cumpără consumabile de calitate

Calitatea acuarelelor este foarte importantă, deoarece în funcție de gradul lor de pigmentare, dar și de aderență, va depinde aspectul final. Așadar, cumpara-ti acuarelele de la Colorit pentru a fi sigur că ai ales produse de calitate, potrivite activității tale, care vor avea rezistență și durabilitate în timp.

Calitatea acuarelelor se vede imediat, deoarece acestea se verifică în funcție de gradul de uscare- reactivare, în funcție de capacitatea de a se întinde pe suport și chiar în funcție de tipul pigmentului. Culorile șterse nu îți vor asigura nuanțele dorite, așa că alege culori vibrante și pigmentate care să scoată în evidență detaliile desenelor tale.

Cumpără hârtie sau pânză de calitate

Dacă pictezi pe hârtie, atunci ar trebui să cumperi hârtie specială pentru pictură, pe care vopseaua să adere cu ușurință. Colile prea lucioase vor împiedica aderența materialului, așa că cel mai bine este să te asiguri că au la îndemână un suport suficient de poros, astfel încât vopseaua să rămână pe suprafață.

Același lucru se întâmplă și în cazul pânzelor, care trebuie alese calitativ, pentru a-ți asigura o bună calitate în cazul realizării lucrărilor de artă. Ca și în cazul hârtiei, vei vedea că sunt mai multe tipuri de canvas, din care vei putea alege acel model care să se potrivească cel mai bine așteptărilor tale.

Cumpără organizatoare pentru produsele tale

Pensulele trebuie să fie ținute în locuri special amenajate, în organizatoare de preferință verticale, astfel încât să poți vedea cu ușurință acel produs de care ai nevoie. Puse în plan orizontal, va trebui să le scoți pe toate pentru a găsi ceea ce îți este necesar, așa că achiziționează organizatoare care să îți ușureze munca.

De asemenea, ar trebui să îți cumperi un dosar sau o mapă pentru portofoliul tău, însă fii atent la felul în care se stochează colile, pentru a te asigura că acestea nu se lipesc între ele.

Vei vedea că există organizatoare special create pentru picturi, cu separatoare, care îți vor oferi posibilitatea de a le utiliza cu ușurință, fără a-ți prejudicia munca.

Cumpără suporturi pentru picturi

Dacă vrei să îți etalezi picturile sau dacă vrei pur și simplu să le expui într-o anumită cameră, atunci poți achiziționa rame suport sau alte tipuri de suporturi special create pentru picturi. Este important ca aceste suporturi să îți asigure și protecția picturilor, deoarece dacă acestea păstrează umezeală sau permit depunerea prafului, acest lucru poate compromite calitatea unei picturi.

Alege dulapuri speciale pentru păstrarea operelor

Uneori un simplu dulap nu va fi suficient pentru a stoca picturile, așa că poți ale dulapurile cu rastel, în care totul să poată fi etichetat în mod corect. Etichetează la nevoie mapele cu lucrări, pentru a putea avea o evidență în funcție de zile, săptămâni sau ani.

Indiferent dacă pictezi din pasiune sau faci acest lucru la modul profesionist, trebuie să te asiguri întotdeauna că ai tot ceea ce îți trebuie pentru a te bucura de confort deplin în munca ta, dar și de siguranța  ulterioară a produsului finit.

Arta, pictura, înseamnă mai presus de orice creativitate și unicitate, iar din acest motiv trebuie să depui orice efort pentru a-ți cumpăra produsele potrivite.

loading...
loading...