Covoare pentru orice buzunar: ieftin nu înseamnă calitate îndoielnică

Achiziționarea unui covor bun înseamnă adesea și alocarea unor costuri destul de mari, deoarece în general există concepția conform căreia dacă un produs este scump, atunci în mod automat e și bun. În ciuda acestei concepții oarecum eronate, poți găsi cu siguranță covoarele dorite, la un preț mai mic, fără a avea însă îndoieli în ceea ce privește calitatea. 

Cum îți dai seama că un covor este ieftin și bun?

Pe piața de profil poți găsi o multitudine de covoare ieftine, iar în general n-ai cum să-ți dai seama, cel puțin nu atunci când cumperi online, care sunt caracteristicile produselor. Ce poți face însă este să observi câțiva indicatori care te pot ajuta să-ți faci o părere, astfel încât să te poți convinge că că ieftin nu înseamnă neapărat și calitate îndoielnică.

Culoarea 

În mediul online poate fi destul de greu să îți faci o idee despre un produs, însă din acest motiv evoluția website-urilor te ajută foarte mult. Pozele produsului, cu detali ale acestora, sau lupă pentru mărire, îți indică felul în care arată produsul dorit. Tocmai pentru că este destul de greu să asamblezi un plan după o singură poză, magazinele pun la dispoziția clienților poze din mai multe unghiuri, în lumină naturală favorabilă, pentru a putea exprima în totalitate detaliile produsului. Uneori pot apărea chiar poze exemplificative, care ilustrează covorul în interiorul unei camere mobilate cu gust, pe o pardoseală de calitate, pentru a ne putea face o idee despre cum s-ar așeza acesta în proiectul nostru de amenajare.

Textura

Deși poate fi dificil să îți faci o părere despre textură în funcție de poze, chiar și aceste detalii pot fi remarcate. Spre exemplu, acolo unde sunt diferențe de material, inserții sau modele, pozele pot surprinde acest lucru, urmând ca o mențiune suplimentară să apară în descriere.

Dimensiunile

Pe lângă o descriere completă a produsului, dimensiunile sunt criterii importante care stau la baza unei alegeri. Așa cum este și firesc, prețul variază și în funcție de dimensiunile covorului, așa că nu putem face referiri de tipul ieftin sau scump, decât dacă comparăm două produse similare, din punct de vedere al dimensiunilor măcar.

Ranforsări și întărituri

Aceste aspecte sunt importante și sunt poate mai puțin vizibile online. Cu toate acestea, ele intră în prețul final al produsului, deoarece constituie îmbunătățiri menite să asigure o rezistență și o durabilitate mai mare a produsului. 

Caracteristici speciale

Faptul că un covor este realizat astfel încât să nu alunece, să nu se decoloreze, să nu se deșire sau să nu rețină praf, reprezintă categoria de caracteristici speciale. Acestea trebuie să fie menționate astfel încât clientul să poată ști cu exactitate care sunt avantajele pe care un covor ieftin cumpărat online le poate avea. 

Chiar având toate aceste caracteristici, un covor poate avea prețuri destul de mici. Acest lucru se datorează multor motive. O reducere excepțională de preț, o lichidare de stoc, o surpriză pentru utilizatori sau o promoție, toate acestea constituie ocazii potrivite pentru a achiziționa un covor de calitate la un preț foarte bun.

Pe de altă parte, dacă încă ai rezerve cu privire la prețurile mici raportate la calitate, o soluție excelentă de-a te edifica este să citești părerile altor utilizatori care au cumpărat produsul, sau să întrebi pe forumuri dedicate, pentru a afla opinii. Rețelele sociale, împreună cu grupurile specializate pot aduce răspunsuri rapide, astfel încât te vei putea convinge că nu este obligatoriu să-ți golești portofelul doar pentru a cumpăra covoare de calitate pentru casa ta.

loading...
loading...