Consumul de jocuri online este în creștere. Care sunt cele mai populare jocuri?

Segmentul jocurilor online a înregistrat o creștere masivă în ultimele săptămâni, de când tot mai multor oameni li s-a recomandat să stea în casă pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

 

Jocurile online au devenit parte din rutina zilnică a multor oameni în încercarea de a mai alunga plictiseala.

 

De altfel, și Organizația Mondiala a Sănătății le-a recomandat oamenilor să rămână acasă și să se joace. Iar 18 companii de top din industria de gaming au început o campanie prin care îi îndeamnă pe oameni să rămână în case și să se joace.

 

Conform datelor existente, platformele de gaming au înregistrat creșteri intre 25 și 40% în ultimele săptămâni. Mai mult, jocurile pe telefonul mobil au crescut în decursul a două săptămâni cu 70% în Italia.

 

În cele ce urmează, vă vom prezenta o listă cu cele mai populare jocuri din ultimele săptămâni.

 

  1. Counter Strike GO – Jocul disponibil pe Steam înregistrează cele mai bune momente de la apariție. Creșterea acestui joc a trecut de 40%. Dacă la finalul anului trecut numărul maxim al utilizatorilor era de aproximativ 700 de mii, acum zilnic sunt peste 1 milion de utilizatori conectați simultan. În orele de vârf, se ajunge chiar la 1.2 milioane de jucători conectați în același timp. Chiar dacă acest joc a apărut în urmă cu mai mulți ani, rămâne tot timpul în preferințele utilizatorilor.

 

  1. FIFA 20 – Un joc extrem de popular, mai ales acum, în condițiile în care campionatele de fotbal de top s-au întrerupt în urmă cu câteva săptămâni. Datele despre numărul jucătorilor online nu sunt făcute publice, dar vânzările FIFA 20 în Marea Britanie au crescut cu 53% de când oamenilor li s-a recomandat să nu mai iasă atât de des din case. FIFA 20 are avantajul că poate fi jucat atât contra calculatorului cât și online, grafica este foarte bună, la fel și game play-ul. În plus, jocul este disponibil pe toate platformele.

 

  1. Burning Hot – Jocul de păcănele produs de EGT a înregistrat o creștere de 400% în ultimele săptămâni. Oamenii au căutat o nouă modalitate de a se distra, iar Burning Hot a fost una dintre alegerile lor. Acesta este un joc disponibil la toate cazinourile de top licențiate în Romania, lansat de EGT în 2015. Simbolurile retro țin capul de afiș și sunt bine evidențiate de grafica modernă. În plus, Burning Hot se poate juca atât pe desktop, cât și pe dispozitivele mobile, indiferent că vorbim despre Android sau IOS.

 

  1. Fortnite – Este un joc extrem de popular încă de la lansarea ce a avut loc în 2017. În acest moment sunt peste 250 de milioane de jucători de Fortnite. Jocul este foarte popular în rândul tinerilor, astfel că nu e de mirare că în ultimele săptămâni s-a bucurat de o creștere solidă. Jocul este disponibil pe toate platformele, inclusiv pe telefonul mobil. Interesul devine tot mai mare, având in vedere că se așteaptă apariția noului sezon din Fortnite, undeva spre sfârșitul lunii aprilie.

 

  1. Call of Duty: Modern Warfare – Jocul lansat în a doua parte a anului 2019 se bucură de o popularitate tot mai ridicată în ultimele săptămâni. De altfel, vânzările acestui joc au crescut cu 78% în Marea Britanie de când a fost instaurată izolarea. Jocul are o poveste bine conturată, acțiunea se petrece în Orientul Mijlociu. Motorul grafic a fost schimbat, iar fanii au apreciat acest lucru.

 

 

loading...
loading...