Construirea unei case: 5 greșeli frecvente

Construirea unei case presupune un flux continuu de lucru, care angrenează un cumul de echipe și resurse. Fără ajutorul potrivit, greșelile sunt la tot pasul, iar pentru a le evita este nevoie de documentare. Îți prezentăm cele mai frecvente greșeli pe care le poți face la construirea unei case, dar și ce poți face pentru a preîntâmpina apariția acestora.

Elaborarea unui model structural nerealist al casei

Ar trebui să știi că o casă nu se construiește numai după placul clientului, ci având în vedere și specificațiile arhitecturale și structurale care asigură rezistența și durabilitatea unei construcții. Ar trebui să te documentezi înainte, să identifici elementele necesare, materialele recomandate și specialiștii din domeniu, pe o    platforma de profesionisti in constructii care să te ajute să îmbini cele două cerințe astfel încât rezultatul final să se concretizeze într-o casă frumoasă, pe placul tău, dar și durabilă și rezistentă în timp.

Lucrează realist, pe baza specificațiilor oferite de către proiectantul structurist și de către arhitect și combină ideile pentru a obține ceea ce îți este pe plac.

Alegerea materialelor slabe calitativ

Atunci când construiești faci o investiție pentru ani de zile, așa că ar trebui să iei în calcul materiale durabile și eficiente. Greșeala cea mai comună este aceea de a alege materiale slabe din punct de vedere calitativ, însă acest lucru are ramificații mai târziu, în calitatea clădirii, deoarece materialele slabe calitativ se deteriorează rapid, uneori chiar din timpul procesului de punere în operă.

Soluția este aceea de a cumpăra materiale de calitate, de la magazine specializate, care să îți poată oferi garanția aferentă materialului, servicii de consultanță sau chiar soluții pentru punerea în operă.

Nerespectarea proiectului tehnic

Rolul proiectului tehnic este acela de a trasa modul de realizare al construcției, respectând în același timp legislația în vigoare. Practic, fără un proiect tehnic nu vei putea obține autorizația de construire, iar dacă vei construi diferit față de proiectul tehnic, acest lucru va necesita o altă autorizare.

Din păcate însă, nerespectarea proiectului tehnic este o greșeală foarte comună, deoarece multe persoane consideră în mod eronat că nu există limitări în ceea ce privește construirea. De aceea, unele construcții nu rezistă în timp, pentru că sunt anulate elemente importante din proiect, care ar trebui să asigure de fapt rezistența și stabilitatea structurii. Cazul buiandrugilor este cel mai comun, deoarece persoanele private nu cunosc importanța acestui element de construcții, drept pentru care au tendința să renunțe la el.

Lipsa echipelor specializate de muncitori

Unii beneficiari consideră că pot realiza în regie proprie lucrările, însă acest lucru nu este deloc adevărat. Echipele specializate de muncitori sunt cele care pot asigura reușita unei construcții, pentru că aceste echipe sunt formate din specialiști sau din muncitori specializați pe anumite tipuri de lucrări. Este foarte important să lucrezi cu persoane specializate, care au cunoștințele necesare, care înțeleg ciclul lucrărilor și detaliile de execuție, pentru ca rezultatele finale să fie cu adevărat cele așteptate.

Vei avea nevoie de instalatori, de electricieni sau de zidari, practic va trebui să externalizezi acele categorii de lucrări care necesită efectiv personal specializat pe etapele respective de lucru.

Stabilirea termenelor nerealiste

Atunci când construiești ar trebui să iei în calcul termene de finalizare cât mai apropiate de realitate. În plus, ar trebui să ai în vedere și o marjă de eroare, pentru că se poate întâmpla ca din anumite motive termenele să fie întârziate. Livrarea întârziată  a materialelor în șantier, sau livrarea întârziată a utilajelor ori chiar vremea capricioasă, pot pune probleme în ceea ce privește realizarea unei lucrări în termenul stabilit. Ia așadar în calcul toate aceste aspecte și stabilește termene rezonabile de realizare pentru lucrarea ta.

Acestea sunt unele dintre cele mai comune greșeli pe care le poți face atunci când construiești, așa că cel mai indicat ar fi să te documentezi și să ai în vedere colaborarea cu personal calificat, profesioniști care să te ajute, arhitecți,  ingineri, instalatori, echipe de muncitori, etc.

loading...
loading...