Coniacul, băutura misterioasă a nobilimii franceze

Atunci când te gândesti la un pahar de coniac, îți vine în minte o clipă de răsfăț pe care ți-o dedici ție în momentele speciale. Băutura este una dintre cele mai rafinate și este adeseori asociată cu eleganța și luxul, iar în vremurile îndepărtate doar cei din clasa superioară aveau norocul să se bucure de ea. Când era în exil, Napoleon Bonaparte avea și el în pivniță câteva butoaie din stejar depozitate pe îndepărtata insulă Sfânta Elena și pline cu licoarea exclusivistă. Cunoscătorii băuturilor aspiră la acest gust de calitate cu miros lemnos și condimente exotice care este disponibil și în România. 

Dacă îți dorești să te delectezi cu un coniac desăvârsit, alege Brâncoveanu XO care este fabricat cu atenție, pasiune și grijă pentru tine prin distilarea unor vinuri de top, perfecte mai ales pentru cei pretențiosi la gust care aleg să se respecte. Cogniacul de la MyBar este o băutură cu o personalitate aparte ce te îndeamnă să o savurezi în liniște picătură cu picătură în compania potrivită. 

Descoperă în continuarea articolului mai multe detalii interesante despre băutura legendară a poporului francez!

Să începem cu povestea coniacului

Istoria băuturii rafinate începe în anul 1765, în orașul Cognac din Franța pe când ofițerul Hennessy, un irlandez care făcea parte din armata lui Ludovic al XV-ul deschide Maison Hennessy, o podgorie plină de struguri zemoși dintr-o sămânță unică care o face să fie nemuritoare. Băutura avea nuanțe tomnatice în care influențele culturii franceze se resimțeau prin aroma dulcie – acrișoară. Majoritatea confundă coniacul cu brandy-ul, însă tot ce trebuie să știi este că odata aceste băuturi erau una și aceeași, cu deosebirea că pe parcurs brandy-ul a fost adoptat de multe popoare care au schimbat sau și-au dezvoltat propria rețetă ținând cont de cultura locală. Cogniacul autentic a ramas acolo, la locul său in Franța unde și-a păstrat gustul incontestabil.

10

Mod de preparare a cogniacului

Să spunem ca deja ai cumpărat cogniacul de la Mybar și abia aștepți să îți găsești o clipă de liniște și să profiți de momentul tău. Scoate de la frigider două cuburi de gheață, varsă coniacul în pahar și completează-l cu o felie de portocală sau o limonadă din ghimbir. De asemenea, poți să storci coaja de portocală pentru a elibera aroma acrișoară. Știai că francezii folosesc cogniacul și pe post de ingredient esențial în prepararea mâncărilor și în special a deserturilor? Cu cât nuanța este mai închisă, cu atât este mai vechi si maturat

Cum servesti băutura fină?

Cogniacul Brâncoveanu XO are un caracter sofisticat și de aceea trebuie tratat ca atare atunci când este servit. Se spune că adevărata aromă se simte atunci când este asortat cu diverse tipuri rafinate de aperitive cum sunt brânzeturile: emmentaler, gouda sau camembert sau cu o combinație delicioasă pe bază de rață afumată, peste sau fructe de mare. Savurează băutura nobilă cu stil și alege un pahar cu o cupă bombată, special conceput pentru deservirea cogniacului și toarnă aproximativ 20-25 de ml la temperatura camerei. Ține-l în mână trei minute și bucură-te apoi de un gust puternic de citrice. Cogniacul Brâncoveanu xo nu te va dezamăgi!

Ei bine, coniacul nu are vârstă și este mult iubit și apreciat de către noua generație de consumatori care caută un gust original ce are la bază o istorie. Descoperă o nouă aromă desăvârșită de la MyBar și alege cogniacul Brâncoveanu XO cu note deosebite și un gust care te cucerește instant prin savoarea lemnoasă!

loading...
loading...