Clinica stomatologica Velvet Dental este locul in care copiii nu experimenteaza teama

62296726 - smiling little girl in with braces and glasses showing heart with hands.

Velvet Dental este o clinica stomatologica ale carei servicii premium se adreseaza adultilor si copiilor deopotriva. De regula, frica de necunoscut, mirosul clinicii dentare, sunetul echipamentului medical, senzatia de rau si, mai presus de toate, influenta unor experiente traumatizante pe care le experimenteaza alte persoane, genereaza o frica teribila la majoritatea pacientilor. La Velvet Dental nu exista niciun motiv de teama, adultii si copiii sunt tratati intr-un mod profesionist, fara erori medicale.

Velvet Dental asigura si servicii de stomatologie copii. Parintii ar trebui sa isi educe copiii astfel incat sa nu vad in dentist o experienta traumatizanta. Acesta este primul pas. Pentru a-si atinge scopul, parintii ar trebui sa fie foarte convingatori, iar daca este necesar, poate fi luata si Zana Maseluta drept aliat. Sigur se va supara daca micutul refuza sa mearga la stomatolog.

In timpul primei vizite a copilului la unul dintre medicii dentisti de la Velvet Dental, i se vor examina usor gingiile si dintii pentru confirmarea ca totul este in buna stare si nu exista cavitati sau alte probleme. Copilul de peste 8 ani este posibil sa primeasca o recomandare pentru radiografie panoramica pentru a se vedea starea dintilor care urmeaza sa iasa.

In clinica VelvetDental, prima vizita este foarte relaxata. Obiectivele principale al medicilor constau in urmatoarele aspecte: atat parintii cat si copiii sa ii cunoasca pe cei care se vor ocupa de starea sanatatii orale, sa cunoasca personalitatea copilului, sa inteleaga dorintele si/ sau ingrijorarile parintilor, precum si starea actuala a sanatatii orale a copilului. In aceasta prima intalnire, parintii nu ar trebui sa ezite sa adreseze intrebari. Este benefic ca parintii sa fie informati despre cum sa mentina sanatatea dentara a copiilor buna si, mai presus de toate, sa li se spuna ca ei insisi sunt un exemplu pe care copiii lor il pot urma.

La Velvet Dental se efectueaza o serie de investigatii, astfel incat tratamentul stomatologic pentru copii sa aiba rezultatele asteptate, motiv pentru care este esentiala coordonarea si cooperarea dintre echipa medicala, parinti si copil. Care sunt liniile directoare de urmat?

1. Prima vizita

  • Personalul medical are o atitudine pozitiva inca de la intrarea copilului la clinica;

  • Personalul medical cu care interactioneaza copilul foloseste un limbaj adaptat varstei, evitand cuvinte precum „punctie” sau „durere” – inlocuindu-le cu altele mai atractive si pozitive pentru copil.

  • Personalul medical explica planul de tratament parintilor, insa nu in prezenta copilului, astfel se evita generarea de frica;

  • De regula, personalul medical trateaza copilul fara ca parintii sa asiste la proceduri. In mod normal, in majoritatea cazurilor prezenta parintilor creste anxietatea copilului. In plus, s-a demonstrat ca in mare majoritate copiii dobandesc un comportament diferit atunci cand primesc tratament fara ca parintii sa asiste la acesta.

2. Tratamentul

  • Medicii fac simulari de tratament cu copilul, pentru ca acesta sa poata obtine siguranta si liniste. In multe situatii se poate incepe cu o tehnica simpla, cum ar fi etansarea sau o curatare usoara.

  • Tratamentul stomatologic pentru copii functioneaza foarte bine asociat cu umor. O gluma binedispune copilul care va gasi in medic un prieten;

3. Rasplata

  • Este important ca parintii sa recompenseze comportamentul bun al copilului la dentist. Nu trebuie sa fie un premiu material, se pot oferi gustari preferate sau cu o jumatate de ora mai mult timp pentru jocuri.

Mai multe informatii despre serviciile clinicii Velvet Dental se pot obtine astfel:

Telefon: 021 230 1113;

Website: http://www.velvetdental.ro/

loading...
loading...