Cine isi mai tuneaza masina si care sunt preferintele

Tuningul auto facea furori in urma cu ceva ani. Insa nici acum nu se poate spune ca nu exista un public interesat. Daca la inceputuri era o moda haotica, in timp a intervenit pofta pentru bun gust si astfel variante mai estetice incepeau sa ocupe strazile. Evolutia acestei piete a dus la aparitia magazinelor de specialitate, la targuri destinate acestui segment. Tuningul auto are o evolutie constanta.

La ora actuala, daca va intrebati cine mai este interesat de tuning car si de ce, trebuie sa stiti ca optiunile sunt tot mai diverse, iar tuningul poate fi chiar unul elegant. Interesul a ramas acelasi, de a face ca masina detinuta sa aiba ceva mai multa personalitate. De notat ca nu ne referim la modificari ilegale, ci la cele ce tin strict de aspect. Isi tuneaza masina cei care au o preferinta pentru tot ce e nou, in trend, pasionatii auto si desigur cei care sunt departe de stilul conservator.

O alta categorie de persoane interesate de tuning auto se refera la cei care investesc intr-o masina second hand si prefera sa o imbunatateasca in fel si chip. Trebuie spus ca intr-o masura astfel de investitii au sanse de a creste costurile masinii la vanzare. Spre exemplu daca vorbim de colantare totala, aceasta metoda de tuning poate acoperi mici imperfectiuni ale masinii, asadar pentru ca exteriorul va arata uniform, cumparatorul va aprecia starea de intretinere.

Aceasta este totusi o tendinta a romanilor, caci potrivit unor studii ale cercetatorilor britanici, un tuning poate fi un motiv de a scadea valoarea la vanzare. Putem crede asta intrucat preferintele in materie de aspect sunt atat de diferite. Dar ramane placerea de a personaliza masina dupa bunul plac, pentru un aspect original.

Masini cochete in vremuri moderne

Tuningul poate fi la exterior sau la interior. Se spune ca numai pasionatii cu adevarat investesc in ce este sub capota masinii, caci de obicei interesul cade pe ce este la exterior. Aici se inscrie achizitia eleronului spre exemplu, spoilere, praguri sau bullbar-uri, acea bara de protectie frontala. Astfel de piese se regasesc cu succes in magazinele de profil, precum tuning-car.ro.

Sunt in continuare prezente si pleoapele, farurile, jantele originale schimbate cu altele noi, masti, grile de calandru printre altele. Tine cont ca astfel de piese au preturi variate, in functie si de tipul de masina. Dar prefera oricand calitatea si nu imitatii ale pieselor de tuning. Poti strica destul de usor imaginea masinii cu elemente ce par ieftine si se comporta ca atare.

Pentru capitolul aspect, tuningul actual are in vedere colantarea. Fie ea totala sau partiala, poate schimba imaginea unei masini. Presupune aplicarea unei folii, cu textura diferita de cea a masinii. Un trend in ultimul timp este al colantarii cu folie ce are textura mata. Colantarea poate fi facuta si in interior. Tine cont de firmele specializate ce iti pot oferi solutii ce merita banii investiti.

Tuning la capitolul performanta

Cei care doresc sa aduca un plus masinii detinute se pot preocupa de tuningul la interior. Printre piesele cu care pot contribui aici se numara filtrele de aer, carburant noi, kituri turbo si nu numai. Doritorii mai pot viza interecoolere, fise de bukii, strut bar-ul. Nu in cele din urma se poate lua in calcul aici si schimbarea sistemului de evacuare.

Atentie insa, pentru modificari aduse motorului trebuie sa existe ajutor specializat din partea unui mecanic. Multi ar spune ca nu merita, intrucat masina a fost proiectata sa aiba o anumita putere si orice modificare afecteaza alte piese. Altfel spus, ar cam fi de ales intre performanta imbunatatita si uzura timpurie.

Nota finala

Tuningul auto are continuitate pe piata autohtona. Insa se schimba multe, ca drept dovada ca piata se educa si sunt dorite elemente care sa ofere eleganta masinii. Exista numeroase optiuni, in functie de preferinte, dar conteaza cel putin sa fie calitative si nu imitatii ieftine ale unor modele ce au luat start ca moda in strainatate.

Tuning car propune accesorii, capace, bare, faruri si multe altele, pentru o gama larga de masini. Iar daca nu tuningul ostentativ este interesul, atunci completarea masinii cu diverse accesorii utile va fi posibila aici, prin achizitii specifice.

loading...
loading...