Centrala termica si caloriferele potrivite – de stiut pentru un randament optim

In general, cei care locuiesc la casa opteaza pentru sisteme de incalzire care sa le permita un randament optim din punct de vedere termic. Centralele termice sunt de preferat in astfel de conditii, mai ales cele care consuma putin si mentin caldura in interior.

Ulterior alegerii unei centrale potrivite prin raportare si la suprafata de incalzit, urmeaza alegerea instalatiilor. Dorinta este de a fi cat mai practice, cat mai usor de intretinut si utilizat, de durata. In acest sens, Shop Einstal, magazin online cu vechime de piata de profil, iese in intampinarea publicului interesat cu solutii variate, constand in calorifere fabricate din materiale diverse, cu proprietati distincte.

Caloriferul potrivit pentru locuinta si ce dicteaza alegerea lui

Este adevarat ca tipul centralei este important in randamentul de care fiecare are parte vis a vis de incalzire si de asemenea este si in cazul termostatului. Cand vine vorba despre calorifere, neaparat este necesar a verifica o serie de aspecte empirice variabile. Conteaza in acest sens detalii precum temperatura exterioara din locatia respectiva, tipul de ferestre, peretii locuintei, nivelul de protectie termica de care beneficiaza cladirea in cauza, precum si temperatura din interior.

Cei mai multi se orienteaza in alegerea caloriferului, indiferent ca este calorifer vertical, calorifer de tip panou, dupa design sau pret. Nu este gresit, insa de asemenea este necesar a se avea in vedere materialul din care este acesta confectionat, alaturi de dimensiunea sa, locul instalarii, latimea, inaltimea, numarul de elementi.

Materialul este factorul care dicteaza intr-o foarte mare masura atat durabilitatea, cat si randamentul asigurat de calorifere.

Acestea se clasifica dupa doua mari aspecte:

Materialul de baza utilizat in confectionarea lor

Unii iti orienteaza atentia dupa calorifere otel, pentru ca prezinta o transportare, montare si utilizare usoara. Se poate alege intre un calorifer vertical si unul orizontal, dupa necesitate. Cele dintai sunt de preferat pentru rezistenta sporita pe care o prezinta in timp.

De asemenea, exista calorifere din aluminiu al caror avantaj este ca se incalzesc rapid si nu consuma foarte mult combustibil. De obicei le aleg cei care vor sa isi ia grija instalatiilor, pentru ca au o durata de viata de pana la 20 de ani, cu o utilizare corespunzatoare.

Mai este si varianta caloriferelor din fonta, ce prezinta un aspect masiv. Acestea sunt considerate foarte eficiente, mai ales pentru incaperile de mari suprafete. Rezista cu succes la coroziune.

Tipul montajului specific caloriferului

Exista doua mari tipuri de calorifere. Clasa celor verticale se utilizeaza cu precadere pentru a incalzi baia. Cele verticale sunt potrivite pentru restul incaperilor dintr-o locuinta. Desigur ca nu este o regula care sa impuna utilizarea lor astfel, insa este de preferat pentru a obtine randamentul dorit, in functie de specificul fiecarei camere.

Tot in alegerea instalatiilor, respectiv a caloriferelor potrivite trebuie sa se puna accent pe cateva caracteristici care la randul lor vor influenta eficienta si durata de viata a calorifelului.

Magazinul din care sunt cumparate va avea o influenta in acest sens. Cand distribuitorul este specializat in astfel de articole, sunt sanse mai mari ca produsele sale sa fie si calitative, desi nici asa nu este o regula. Este necesar a alege magazinul in functie de portofoliul de produse, de cat este de apreciat de public si chiar in functie de recenzii – acestea sunt o buna sursa de informare.

De asemenea, conteaza calitatea materialelor. Nu este suficient a opta pentru un calorifel din otel spre exemplu. Si modul in care a fost fabricat va influenta eficienta sa. Cand exista defectiuni, chiar insesizabile initial, cu siguranta ca si randamentul va fi influentat si asta se va resimti. Modul in care sunt realizate imbinarile, tipurile de accesorii din dotare, robinetii si altele ce alcatuiesc un calorifer vor avea un anume impact in functionarea sa.

Nu in cele din urma, trebuie sa se tina cont si de specificul cladirii cand trebuie realizata o asemenea achizitie. Fiecare cere o anumita putere a centralei, iar caloriferele trebuie sa faca fata cerintelor. Indiferent de nevoie insa, magazinul online shop-einstal.ro propune publicului interesat o varietate de calorifere, incepand de la cel tip orizontal, pana la caloriferul vertical, respectiv cu dimensiuni variate.

Pe site pot fi vizualizate si comandate modelele potrivite pentru fiecare, la preturi echitabile.

loading...
loading...