Cele mai potrivite culori pentru amenajarea bucătăriei

Ți se întâmplă și ție să stai în bucătărie și să te întrebi ce lipsește? Sau care sunt culorile cele mai indicate ca să vopsești pereții? Să știi că nu ești singur. Alegerea unor culori pentru pereți, care să se armonizeze cu dulapurile și care să îți ofere un sentiment familiar, poate fi o provocare destul de complicată. 

Dacă vrei să iei în calcul o mică renovare a bucătăriei dar nu știi de unde să începi, atunci cu siguranță acest articol îți va fi de folos. Vei înțelege cum trebuie să alegi o schemă de culori care să cuprindă întregul spațiu, nu doar pereții. O abordare holistică este cea mai potrivită alegere, indiferent dacă opțiunile tale se întind de la o gama variată de tapet până la diverse variante de vopsea lavabilă pentru interior. 

Alegerea nuanțelor potrivite nu este o sarcină ușoară, dar merită tot efortul, deoarece o simplă schimbare de culoare poate însemna o transformare incredibilă pentru bucătăria ta. Un perete gri va face ca un interior trist să pară sofisticat, iar un perete roșu poate aduce o notă dramatică extraordinară. 

Dincolo de găsirea unei nuanțe care să funcționeze în armonie cu restul casei tale, va trebui să ai în vedere ce tip de iluminare folosești în bucătărie. Atât lumina naturală, cât și cea artificială, pot afecta foarte mult aspectul unei nuanțe de vopsea. În plus, diferite finisaje, cum ar fi aspectul semilucios sau coajă de ou, pot avea un rezultat diferit asupra culorii finale pe care ți-o dorești.

Dacă bucătăria ta nu beneficiază de multă lumină naturală, vei dori să te oprești la nuanțe deschise, în tonuri calde. Acestea dau iluzia de spațiu și adaugă lumină în încăpere. Dacă, în schimb, ai ferestre mari, care permit multă lumină naturală, vei avea puțin mai multă flexibilitate pentru a adăuga unele tonuri mai întunecate pentru vopseaua de pereți. 

Dacă bucătăria ta este mobilată deja cu dulapuri de aceeași culoare, alege pentru pereți ceva vesel și distractiv, pentru a adăuga o pată de accent. 

Dacă ai dulapuri albe în bucătărie, probabil că te-ai bazat pe ideea că acestea se potrivesc la orice. În funcție de nuanța de alb de la mobilă, poți alege o culoare pentru pereți care să o susțină, în loc să lupte împotriva ei. 

O insulă de bucătărie poate fi detaliul perfect pentru ca bucătăria ta să beneficieze de un element de design deosebit, prin crearea unui joc coloristic cu un perete apropiat. Alege aceeași culoare și pentru perete și pentru insulă și vei obține un aspect subtil coordonat. 

Culorile metalice pot fi destul de reci și respingătoare, așa că dacă îți plac aceste nuanțe, este recomandat să eviți albul pentru pereți. Alege o paletă de culori liniștitoare, dar care să scoată în evidență aceste nuanțe deosebite. 

Vopsirea bucătăriei poate fi pe cât de descurajantă, pe atât de interesantă, mai ales atunci când există o lume întreagă de culori din care să alegi. De la nuanțe neutre subtile la culori aprinse și înflăcărate, toate vor stabili tonul și atmosfera bucătăriei tale. Deoarece aici este locul din casă în care vei prepara cele mai delicioase feluri de mâncare pentru familie și prieteni, este important să reușești să amenajezi un spațiu luminos și primitor. Dacă ești un bucătar aventuros, poți opta pentru culori interesante, care stimulează creativitatea. Iar dacă îți dorești un mediu relaxant, pentru mesele cu cei dragi, ai putea prefera tonurile reci. 

O vopsea tradițională va avea mai mult pigment în ea și va oferi un aspect superb, calcaros, în timp ce o culoare contemporană mai deschisă și eventual lucioasă, va oferi un finisaj uimitor, modern. Indiferent ce alegi, nu există niciun lucru bun sau rău ci doar ceea ce ți se potrivește bucătăriei și stilului tău.

loading...
loading...