Cele mai comune greseli pe care le fac pariorii

Atrasi de posibilitatea unor castiguri fabuloase realizate cu doar cativa lei mizati, din ce in ce mai multi romani isi incearca norocul la pariuri sportive, fie in agentiile stradale, fie pe internet, la agentiile online licentiate de Oficiul National pentru Jocuri de Noroc.

Lasand la o parte pariorii profesionisti sau cei extrem de norocosi, care reusesc sa faca bani destul de des din pariuri sportive, trebuie sa spunem ca marea majoritate a pariorilor romani castiga destul de rar, iar acest lucru se intampla nu doar din cauza ghinionului, ci si a unor greseli comune.

In primul rand este vorba de alegerea unui numar foarte mare de selectii pe bilet, in ideea de a realiza o cota cat mai consistenta. Nu zice nimeni ca nu este posibil sa pariezi 2 lei pe un bilet cu cota 500.00 si sa incasezi 1.000 de lei, insa sansele de reusita ale unui astfel de bilet sunt mult mai mici decat iti poti imagina. In cazul in care nu stiai, putinii pariori care reusesc sa fie pe plus pariaza de regula ceva mai mult, insa pe un singur eveniment.

O alta greseala comuna multor pariori este crearea unui bilet fara a analiza din toate unghiurile evenimentele incluse pe el. Motivul este unul destul de simplu. Este nevoie de foarte mult timp pentru a fi la curent cu tot ce ,,misca’’ in sport si, chiar si asa, surprizele apar mai mereu. O solutie care te poate scuti de mult timp pierdut, marindu-ti in acelasi timp sansele de castig, ar fi sa intri pe site-urile de analiza sportiva si sa plasezi pariuri cu Biletele Zilei – acele bilete pe care cei care le realizeaza includ, de regula, 2-3 evenimente bine analizate, cu sanse de reusita destul de bune. Nu te astepta insa la cote mai mari de 3.00-5.00, pentru ca vorbim de bilete cu sanse reale.

Mare atentie de unde si cum culegeti informatiile! Indiferent de sursa si de cat de ,,sigura’’ e informatia, ar fi o idee excelenta sa ganditi astfel. Presupunand ca exista meciuri ,,aranjate’’, credeti ca persoanele implicate nu ar avea altceva mai bun de facut decat sa dea de stire pe retelele de socializare despre ceea ce urmeaza sa se intample? Daca totusi alegeti sa credeti in astfel de povesti, cel putin fiti sigur ca nu platiti pentru informatie si nu pariati mai mult decat va permiteti pe un astfel de pont, 100% sigur.

Grija mare si la diversele strategii de pariere. Matematic vorbind, ele pot functiona daca se respecta anumiti parametrii, insa hai sa analizam un pic strategia Martingale, una din cele mai celebre in lumea jocurilor de noroc. In teorie, alegi doar evenimente cu cota 2.00 si dublezi miza dupa fiecare pariu pierdut, pana ce castigi. In acel moment vei recupera banii pariati si vei face si profit. De exemplu, pariezi 10 ron, apoi 20 ron, apoi 40 ron, apoi 80 ron, iar cand mizezi 160 ron castigi. Hai sa calculam: ai investit 310 ron si ai incasat 320 ron. E clar ca ai facut un profit. Problema se pune in momentul in care prinzi o serie neagra mai lunga, deoarece dupa pariul de 160 ron urmeaza 320 ron, 640 ron, 1280 ron, 2560 ron, 5120 ron si ajungi la sume foarte mari din doar 10 pasi, moment in care fie ramai fara bani, fie poti fi limitat de casele de pariuri (da, operatorii online pot face acest lucru in orice moment considera ca este necesar).

loading...
loading...