Cele mai bune pietre naturale pentru baia ta

Băile, încăperile cele mai intime ale casei, sunt amenajate, în general, cu lemn, gresie sau faianță. Totuși, pentru a avea o baie cu personalitate, în care să te simți imperial, piatra naturală poate fi o soluție interesantă. Această variantă poate transforma o baie obișnuită într-una cu adevărat specială.

De ce să folosești pietre naturale pentru baia ta?

Pietrele naturale pot fi folosite atât pentru pardoseli, cât și pentru placarea pereților, pentru că arată bine și sunt și foarte rezistente. Singura întreținere de care au nevoie este impermeabilizarea, care trebuie făcută o dată pe an, printr-o operațiune foarte simplă. Dacă ești în căutarea unor idei de amenajare pentru o baie mică sau de dimensiuni mai mari, gasesti, mai jos, o listă cu pietrele naturale cele mai potrivite în acel spațiu.

Marmura

Cu o textură specială și un aspect unic, marmura sigilată poate fi o alegere rafinată și rezistentă. Potrivită atât pentru placările verticale, cât și pentru cele orizontale, marmura se poate asorta cu multe tipuri de amenajări interioare și poate fi montată cu sau fără rosturi. În spații ample, marmura se poate combina cu oglinzi mari, suprafețe lucioase sau elemente de inox. Folosirea ei va aduce un aer elegant și distins băii tale.

536

Travertin

Fiind ușor de montat și cu o duritate și rezistență mare, travertinul combină eleganța aristocratică și atmosfera mediteraneană. Fiind una dintre cele mai populare pietre pentru placarea băii, poți crea diferite combinații. Pentru a oferi senzația de naturalețe și căldură, folosește pietre cu suprafețe antichizate. De asemenea, datorită faptului că se asortează bine cu lemnul, travertinul se potrivește în designuri mediteraneene, tradiționale și rustice.

535

Onix

Comparat cu marmura, onixul este apreciat pentru delicatețea și frumusețea sa. Cu nuanțe care străbat întreaga suprafață, onixul este ideal pentru persoanele care vor să-și transforme baia într-o oază de eleganță și rafinament. Pe lângă placările verticale sau orizontale, baia poate fi completată și cu un lavoar din onix, întregind, astfel, maiestuos, noul design al băii. Datorită translucidității care nu se regăsește în alte pietre naturale, onixul poate fi o alegere potrivită atunci când vrei o adevărată transformare pentru baia ta.

Ardezie

O piatră naturală cu textură și cromatică aparte, ardezia combină rezistența înaltă cu eleganța, așa că e perfectă pentru proiectele creative și îndrăznețe. Datorită variațiilor de culori și texturi, baia ta va fi deosebită, cel puțin în ceea ce privește vizualul oferit de pietrele de ardezie.

534

Ardezie flexibilă SKIN

Cunoscută și după numele de tapet din piatră naturală, ardezia flexibilă este un material surprinzător și cu un impact vizual garantat. Transformată din blocuri de piatră în foi extrem de subțiri, ardezia flexibilă SKIN are o textură spectaculoasă și este foarte maleabilă, impermeabilă, ignifugă și rezistentă. Având până în 2 mm grosime, foile se pot mula pe pereți, indiferent de forma lor.

533

Alte sfaturi practice

Dacă ai ales piatra naturală perfectă pentru baia ta, nu uita de următoarele:

  • Nu combina prea multe tipuri de piatră;
  • Folosește un tratament pentru a impermeabiliza plăcile de piatră;
  • Folosește un adeziv de calitate pentru a lipi plăcile de piatră;
  • Întreabă un specialist –  te va ajuta cu siguranță, astfel încât baia ta să arate exact cum ți-ai dorit.

Acestea au fost cele mai bune pietre naturale pentru baia ta. Alege-le pe cele potrivite pentru tine și transformă-ți baia într-un loc cu adevărat special!

loading...
loading...