Ceasul de mână, un simbol important în mediul business

Ceasul nu mai este de mult un simplu instrument de măsurare a timpului; în vremurile moderne, când există numeroase alte metode prin care putem afla ora exactă, acest accesoriu a câștigat o mulțime de alte semnificații. Un ceas de mână este o declarație de stil a celui care îl poartă, așadar, alegerea sa ar trebui să beneficieze de atenția cuvenită. Cu atât mai mult, ceasul a devenit aproape indispensabil în ținutele business, atribuindu-i purtătorului o serie de caracteristici. 

Ceasul de mână înseamnă rafinament și încredere de sine 

În lumea afacerilor, ceasul de mână este o adevărată carte de vizită. De cele mai multe ori, acesta reprezintă o manieră de a deschide conversația, poziționând părțile implicate pe aceeași treaptă, din punct de vedere al intereselor. Simplu sau sofisticat, elegant ori casual, ceasul este un accesoriu statement care denotă încredere de sine, mai ales atunci când este privit pentru a afla ora exactă. Mai mult decât atât, un ceas de mână este esența personalității și a stilului celui care îl poartă, fiind un simbol al bunului gust. 

Deși înainte ceasul era considerat o dovadă a masculinității, astăzi acesta este o bijuterie preferată atât de femei cât și de către bărbați. În plus, magazinele oferă o abundență de modele; de exemplu, sunt disponibile foarte multe ceasuri damă de firmă pe epantofi.ro

Cum alegi un ceas de mână în acord cu stilul tău 

Având în vedere importanța acestui accesoriu, atunci când alegi un ceas detaliile contează. Sunt esențiale câteva criterii în funcție de care vei găsi modelul potrivit stilului tău. 

În cazul modelelor de damă, ar trebui să acorzi o atenție specială dimensiunii cadranului. Un ceas mic și delicat va complimenta încheietura mâinii unei femei slabe, în timp ce pentru persoanele cu osătura mâinii accentuată sunt mult mai potrivite ceasurile mari. 

Și bărbații trebuie să acorde importanță alegerii unui ceas de mână; domnii cu palmele mici ar trebui să evite ceasurile foarte voluminoase. 

Nuanța pielii este un alt factor demn de luat în calcul în alegerea unui ceas e mână potrivit. Dacă pielea ta are un subton cald, aurul galben sau roșiatic sunt două variante adecvate, în timp ce un subton rece va fi evidențiat de un ceas din oțel inoxidabil, aur alb sau chiar platină. 

Mecanismul ceasului reprezintă un alt criteriu asupra căruia trebuie să te decizi atunci când cumperi un ceas. Poți opta între oțel inoxidabil, ceramică, titan sau aur. Fiecare dintre acestea prezintă avantaje pe care trebuie să le cunoști înainte de a face achiziția; de exemplu, ceasurile din oțel inoxidabil sunt cele mai durabile deoarece nu ruginesc și nici nu se decolorează în timp. Pe de altă parte, ceramica are o rezistență aparte la zgârieturi și un design neted, în timă ce acele ceasuri de lux confecționate din materiale prețioase vor arăta foarte elegant pe mâna ta. 

Ceasul este mai mult decât un accesoriu de măsurare a timpului; el face parte din ținutele noastre pentru diverse ocazii, aducându-le un plus de valoare estetică. 

loading...
loading...