Ce trebuie sa iei in calcul inainte de a-ti cumpara un apartament in Bucuresti

Cumpararea unui apartament este o decizie care iti va schimba viata. Poate fi cea mai buna decizie pe care ai luat-o pentru tine si familia ta, sau se poate transforma intr-un cosmar. Totul depinde doar de tine.

Fiind o achizitie pe termen lung, trebuie sa iei in calcul mai multe lucruri, ca sa te asiguri ca va fi un succes:

1. Stabileste in primul rand ce iti doresti si ce iti este necesar. Diferenta dintre dorinte si nevoi este destul de mare, asa ca stabileste in ordinea importantei ce conteaza pentru tine. Daca nu planuiesti sa te muti singur, ar fi potrivit sa discuti si cu partenerul/a sau cu familia ta. Pune pe foaie in ordinea necesitatii toate caracteristicile pe care le cauti la un imobil (cate camere, ce fel de amplasament, cate bai, terasa/balcon, nou/vechi). Pana nu stabilesti de la inceput ce vrei, nu are rost sa continui, pentru ca doar vei fi bulversat de oferta de pe piata.

2.Stabileste bugetul de care dispui. Daca ai banii cash, stii exact ce iti permiti sa cumperi. In cazul in care este necesar un credit, va trebui sa mergi la banca si sa faci o simulare a creditului pe care il poti obtine, in functie de veniturile si cheltuielile pe care le ai.

3.Contacteaza o agentie imobiliara de incredere. Poate ca pare mai simplu si ieftin sa te ocupi tu de tot, dar de cele mai multe ori, persoanele care aleg asta, regreta mai tarziu aceasta decizie (stim de cate ori am auzit la stiri despre probleme cu dezvoltatorii imobiliari din Bucuresti care pacaleau clientii). Un agent imobiliar cu experienta iti poate furniza informatii valoroase despre apartamentul de vanzare, la care tu poate nici nu te-ai gandit, despre: vecini, zona, dezvoltatorul imobiliar, pret, etc. In plus, iti poate pune la dispozitie o echipa care sa verifice toate documentele proprietatii, atat din punct de vedere tehnic, cat si legal.

4.Hotaraste-te daca vrei un apartament nou construit sau unul vechi. Dupa cum stii, exista avantaje si dezavantaje de ambele parti, atunci cand iei in calcul sa cumperi un apartament in Bucuresti. Depinde foarte mult de ceea ce este important pentru tine: daca ai nevoie sa fii chiar in buricul targului, unde e agitatia cea mai mare, ca sa iei pulsul orasului sau ai nevoie sa te deconectezi si preferi ceva mai retras, intr-un cartier rezidential de la marginea padurii. Ia in calcul si cum e structura de rezistenta a blocurilor vechi, dar si faptul ca blocurile pot avea, uneori, defecte ascunse. In general, apartamentele noi din Bucuresti sunt mai cautate, pentru ca sunt mai solide, mai sigure si mai putin problematice. Pune in balanta toate acestea si ia decizia cea mai buna pentru tine.

5.Fii foarte atent la locatie. Este foarte important sa te gandesti inca de la inceput daca vrei sa elimini anumite zone care ti se par nesigure, insalubre, prea aglomerate sau prea indepartate. In acelasi timp, ia in vedere daca te simti impacat cu faptul ca pierzi mult timp in trafic in momentul in care te muti intr-o zona mai marginasa a orasului. Gasesti apartamente de vanzare in Bucuresti in zone foarte bune, in functie de ce iti place tie si de ce ai nevoie.

6.Fii atent la pret. Acesta este inca un aspect in care specialistii in imobiliare, cum ar fi cei de la Top Home te pot ajuta. Ei sunt la curent cu tendintele din piata, stiu sa iti spuna cu ce preturi s-au mai vandut apartamente asemanatoare in zona, te pot ajuta sa faci o oferta pertinenta proprietarului si apoi sa negociezi pretul, astfel incat sa poti face si un profit. Priveste achizitia ca pe o investitie pe termen lung, care sa poata fi vanduta cu o marja de profit buna. Zona, tipul imobilului, facilitatile din zona, toate acestea urca sau scad pretul atat acum, cat si in viitor.

7.Priveste in viitor. Atunci cand achizitionezi o noua locuinta, nu te gandi strict la nevoile si dorintele tale din acest moment. Gandeste-te realist cati ani preconizezi ca vei trai sub acel acoperis si ce fel va fi viata ta atunci. Daca acum nu ai copii si nu iti pasa daca sunt gradinite sau scoli bune in zona, vei fi de aceeasi parere si in urmatorii cinci sau zece ani? Poate ca acum vrei sa te muti intr-un apartament cat mai mic si mai cochet, din mijlocul orasului Bucuresti. Vei fi de aceeasi parere si peste cinci ani cand poate iti vei mari familia? Merita sa iei in calcul fiecare aspect, fiecare detaliu, pentru ca toate astea fac diferenta intre o achizitie reusita sau o afacere neprofitabila.
Daca ai nevoie de specialisti in imobiliare care sa iti prezinte ofertele cele mai potrivite pentru apartamentele de vanzare din Bucuresti, contacteaza Top Home.

loading...
loading...