Ce s-a întâmplat cu românca de 29 de ani care a stat 10 ani închisă cu forța într-un beci din Italia? S-a întors în țară, dar apoi… Autoritățile au făcut acum anunțul!

O româncă a stat timp de 10 ani sechestrată într-o baracă din localitatea Gizzeria, din sudul Italiei, perioadă în care a fost supusă la abuzuri. Se pare că femeia ajunsese în Italia în anul 2007, la 19 ani, unde s-a angajat ca menajeră la o familie. Însă după ce s-a stins bătrâna pe care o îngrijea, fiul ei a închis-o pe tânăra româncă într-o baracă. În urma abuzurilor, ea a născut doi copii pe care bărbatul i-a obligat să trăiască în aceleași condiții la care era supusă și mama lor.

Cei trei nu aveau acces la apă, curent, sau servicii sanitare, potrivit Mediafax. Poliția a descoperit cazul în timpul unui control rutier: agresorul era în mașină cu unul dintre copii, iar starea copilului a atras atenția polițiștilor. În cele din urmă poliția a reușit să o salveze și pe mamă care se afla în stare de șoc după nenumăratele chinuri prin care trecuse.

În cele din urmă românca s-a întors în România și încearcă să se recupereze în urma experienței traumatizante, deși nu se poate desprinde ușor de ele. În prezent ea se află într-un program de protecție a martorilor, fiind protejată de autorități.

s1

„S-a trecut de la arestul preventiv la arestul efectiv în cazul individului italian, care nu este la primul caz de acest gen, din păcate, şi urmează acum să se adune probele pentru dosar. Mama se află în programul de protecţie a martorilor, astfel încât să poată să depună mărturie”, a afirmat Veaceslav Şaramet, secretarul de stat in Ministerul pentru Romanii de Pretudindeni, potrivit wowbiz.ro.

„Este optimistă. Şi-a făcut analizele (…) şi acestea au fost bune. Îşi doreşte şi dânsa să rămână cu copiii. Nu s-a decis dacă se întoarce sau nu acasă, dar vrea să îşi vadă mama”, a spus secretarul de stat în MRP, conform aceleiași surse.

s2

Surse: Mediafax, wowbiz.ro

loading...
loading...