„Ce puteam să fac dacă el a început să mă pipăie?“- Bunica asta A OMORÂT un violator mai mare ca ea fizic și mai tânăr, pentru că acesta ar fi sărit să o abuzeze. E INCREDIBIL cum a făcut asta și ce SPUNE despre TOT!

Magistraţii Tribunalului Vaslui au decis joi, 20 aprilie, condamnarea unei bătrâne de 80 de ani acuzate că a omorât un bărbat cu aproape 30 de ani mai tânăr care ar fi încercat să o violeze.

Trimisă în judecată pentru lovituri cauzatoare de moarte, fapta octogenarei a fost reîncadrată de judecători, fiind considerată omor.

Condamnă pe inculpata Angheluţă Profira la pedeapsa închisorii de 5 ani şi 2 ani, pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit.a,b C.pen., după terminarea executării pedepsei principale, pentru săvârşirea infracţiunii de omor”, se arată în hotărârea pronunţată pe 20 aprilie de Tribunalul Vaslui.

Judecătorii au reţinut în sarcina octogenarei circumstanţa atenuantă, apreciind că infracţiunea a fost comisă ”sub stăpânirea unei puternice tulburări sau emoţii, determinată de o provocare din partea persoanei vătămate, produsă prin violenţă, printr-o atingere gravă a demnităţii persoanei”.

Pe lângă cei 5 ani de închisoare cu executare, bătrâna a fost obligată de instanţă să achite cheltuielile judiciare, în valoare de 3.000 de lei. Decizia Tribunalului Vaslui nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Profira Angheluţa a relatat judecătorilor Tribunalului Vaslui, cu ocazia audierii, despre cum a ajuns să-l omoare în bătaie pe bărbatul care ”s-a dat” la ea, profitând că fiul bătrânei nu era acasă. ”Mi-a fost frică, domnule judecător. L-am apucat de cap şi l-am tras afară din casă. A căzut pe scări şi l-am bătut cu cizmele în cap”, a declarat bătrâna completului de judecată. ”Cam cât timp a durat această luptă”, a interogat-o judecătorul.

Credeţi că eu m-am gândit atunci cât durează? L-am bătut cu cizmele până nu am mai putut. Acum îmi pare rău, eu nu am vrut să moară. Dar ce puteam să fac dacă el a început să se dea la mine, să mă pipăie. I-am cerut să plece din casă, dar el a tăbărât peste mine. Ce puteam face?”, şi-a continuat bâtrâna declaraţia.

Victima bătrânei de 80 de ani a fost un bărbat de 56 de ani, din satul Protopopeşti, comuna Tăcuta, prieten cu fiul victimei, iar crima a avut loc pe 31 octombrie 2015.

Sursa Adevarul

loading...
loading...