Ce este de fapt Nibiru, sau Planeta X, care ar trebui să provoace ,,Sfârșitul Lumii” pe 23 septembrie, specialiștii au făcut anunțul

O teorie a conspirației cu origine în America susține că sfârșitul lumii va avea loc pe 23 septembrie 2017, atunci se presupune că o planetă pe nume Nibiru, sau Planeta X se va ciocni cu Pământul, distrugând astfel omenirea.

Așa cum este cunoscută de cei care cred în ea, Teoria Nibiru este de fapt o predicție care se bazează pe texte biblice, mai exact două versete din Apocalipsa Sfântului Ioan. Acești presupuși teoreticieni cred că sâmbătă va fi ziua finală pentru Pământ deoarece este prima dată după aproximativ 6.000 de ani când constelațiile și planetele se vor alinia așa cum anunță și profeția Sfântului Ioan.

În versetele 1 şi 2 este scris: ,,1. Şi s-a arătat din cer un semn mare: o femeie înveşmântată cu soarele şi luna era sub picioarele ei şi pe cap purta cunună din douăsprezece stele. 2. Şi era însărcinată şi striga, chinuindu-se şi muncindu-se ca să nască”. Teoreticienii Bibliei asociază acestei profeţii semnele astronomice actuale. Acest lucru se întâmplă deja în constelaţia Fecioarei. Planeta Jupiter se află şi ea în ceea ce am putea numi zona burţii. Pe 23 septembrie vor mai intra în Fecioară planetele Marte, Mercur şi Venus, care vor forma împreună cu constelaţia Leului o cunună de 12 stele, potrivit RTV.

Se pare că totul datează încă din 2011, când un blogger, William Tapley a postat pe Youtube pentru prima dată un clip cu alinierea planetelor.

Pe de altă parte, specialiștii de la NASA au catalogat-o drept o farsă, ei au precizat că planeta Nibiru nu există și că nu va exista nicio coliziune: ,,Dacă Nibiru sau Planeta X ar fi reală și s-ar îndrepta către Terra, astronomii ar fi cercetat-o cu cel puțin deceniu în urmă și ar fi putut fi vizibilă, dar evident, nu există. Este o farsă de pe internet”. 

Primul sfârșit la lumii de acest fel ar fi trebuit să aibă loc în 2003, apoi al doilea în 2012. Se pare că Sfârșitul Lumii este doar un mit modern de care nu vom scăpa prea curând atâta vreme cât avem acces la internet. 

Surse: RTV.net, stirileprotv.ro

loading...
loading...