Ce calități ar trebui să aibă cele mai bune uși de interior?

Ușile de interior sunt, de multe ori, ignorate. Ele sunt considerate elemente secundare într-o casă, iar atât timp cât ușa există, este suficient. În realitate, aceste uși sunt mult mai importante decât par.

Pe lângă aspectul estetic, ușile îndeplinesc și rolul esențial de a izola fonic și termic locuința, pentru ca tu să te poți bucura de o casă confortabilă în orice anotimp și în orice context.

Dacă ușile din casa ta sunt deteriorate și te gândești că este momentul să le schimbi, iată de ce caracteristici trebuie să ții cont când alegi noile produse!

1. Rezistență

Ușile pot fi confecționate dintr-o varietate de materiale. Poți cumpăra uși din lemn masiv, din PVC, din sticlă sau aluminiu, fiecare venind la pachet cu o serie de avantaje și dezavantaje.

În ceea ce privește ușile pentru interior, lemnul și PVC-ul reprezintă cele mai bune, avantajoase și simple soluții. Acestea sunt suficient de rezistente la șocuri mecanice, zgârieturi și alte potențiale lovituri.

Dacă ai animale de companie sau copii mici, nu uita să iei în considerare eventualele desene, pete, zgârieturi și urme ce pot apărea în timp. Optează pentru o usă cu textură lucioasă, care să poată fi curățată cu ușurință. În cazul anumitor uși, există și posibilitatea de tratare cu un strat special de lac rezistent la zgârieturi.

2. Versatilitate

Când alegi o ușă pentru interiorul casei tale, îți dorești să faci o investiție pe termen lung. Cu siguranță, nu vrei să schimbi ușile foarte des, căci procesul implică un efort semnificativ, atât fizic, cât și financiar.

De aceea, cea mai bună idee este să investești în uși de interior versatile, care să fie potrivite pentru designul casei tale, chiar și atunci când te hotărăști să renovezi și să schimbi elemente.

De exemplu, dacă vei alege o ușă din lemn masiv, cu inserții de vitralii și cu clanță ornamentală, aceasta nu se va mai potrivi în cazul în care vrei să adopți un design minimalist pentru living.

În schimb, o ușă simplă, într-o nuanță neutră, cu o clanță rotundă sau clasică, se va potrivi cu succes în aproape orice tip de estetică. Astfel, specialiștii în design te sfătuiesc să gândești pe termen lung și să alegi variante versatile și avantajoase.

3. Izolare eficientă

O ușă de interior trebuie să fie rezistentă și versatilă, dar să ofere și o izolare extrem de bună. În caz contrar, temperatura din camere va varia foarte mult, vei consuma mai multă energie electrică pentru a încălzi sau răci încăperile, iar facturile vor crește de la o lună la alta.

În schimb, dacă alegi uși de interior cu izolare eficientă, vei beneficia de o temperatură plăcută pe toată durata anului, indiferent de anotimp.

Pe lângă izolarea termică, ia-o în calcul și pe cea fonică, în special pentru ușile dormitoarelor. Dacă ai și un micuț în familie, care are nevoie de liniște pentru a se odihni sau pentru a-și face temele, investește într-o ușă calitativă pentru camera lui.

4. Rezistență la foc

Deși sunt utilizate mai mult în spații industriale sau în clădiri cu birouri, ușile rezistente la incendii pot fi folosite și în locuințe.

Acestea pot avea un aspect asemănător cu ușile clasice, însă materialul și structura le face să reziste în fața focului de la 30 până la 60 de minute sau chiar mai mult. Poți alege o astfel de ușă pentru bucătărie sau chiar și pentru restul camerelor.

Acestea fiind spuse, alegerea ușilor de interior trebuie făcută cu grijă, după o informare temeinică. Ține întotdeauna cont de particularitățile casei tale și alege produse de calitate, rezistente și confecționate din cele mai bune materiale.

 

loading...
loading...