Ce beneficii au probioticele pentru câini?

Probioticele sunt acele bacterii bune care au rolul de a menține sănătatea țesuturilor și a organelor interne. Ele se află deja în mod natural în organismul unui câine dar, în anumite cazuri, poți mări aportul de probiotice prin hrană specială sau suplimente alimentare.

Un aport suplimentar de probiotice este necesar în special în cazul puilor, pentru o dezvoltare sănătoasă și pentru a face față schimbărilor din stilul lor de viață sau din alimentație. Ele sunt recomandate și câinilor care se confruntă cu diferite probleme de sănătate. Dar de ce sunt probioticele bune pentru câini? Iată care sunt câteva dintre cele mai importante beneficii ale acestora.

Întăresc imunitatea

Principalul rol al acestor bacterii bune este de a sprijini imunitatea organismului. Câinii sunt deseori expuși la o serie de germeni și bacterii nocive care le pot pune în pericol sănătatea. De aceea, este important să știi că organismul lor se poate lupta cu aceștia. Optează pentru probiotice active pentru imunitatea câinelui tău

Asigură un tranzit intestinal sănătos

Probioticele acționează la nivelul florei intestinale și, astfel, reglează nivelul de bacterii benefice, pentru a asigura un tranzit intestinal sănătos. Astfel, câinele va putea să asimileze toate substanțele nutritive prezente în hrană și o va putea digera fără probleme.

Reduc inflamația

Probioticele au rolul de a reduce inflamația și, astfel, previn apariția infecțiilor la nivelul aparatului digestiv sau urinar. Prin acumularea de bacterii bune, este împiedicată dezvoltarea bacteriilor nocive care formează un mediu propice pentru dezvoltarea infecțiilor.

Previn alergiile

Câinii pot fi predispuși la alergii, chiar dacă acest lucru este mai greu de observat uneori. Această problemă este mai comună printre câinii de apartament, deoarece sunt expuși la mai puține substanțe străine comparativ cu animalele de curte. 

Alergiile apar atunci când raportul dintre bacteriile bune și cele rele din organism este dezechilibrat. Probioticele reglează acest raport și, astfel, șansele de a dezvolta alergii scade.

Previn obezitatea

Chiar și câinii pot suferi de obezitate, în special dacă alimentația lor scapă de sub control sau dacă trăiesc într-un mediu în care nu sunt suficient de activi. Prin introducerea probioticelor în dieta lor, creșterile anormale în greutate pot fi controlate.

De asemenea, aceste bacterii benefice contribuie și la prevenirea diferitelor boli care pot fi asociate cu obezitatea, precum diabetul sau nivelul foarte ridicat de colesterol. Mai precis, probioticele participă în procesul de descompunere a colesterolului și, astfel, previn depunerea acestuia pe vasele de sânge.

Asigură sănătatea câinelui în perioadele stresante

Câinii sunt mult mai sensibili decât ți-ai putea imagina și pot suferi de stres din nenumărate cauze. Acesta poate apărea atunci când au loc schimbări majore în stilul de viață al animalelor, odată cu schimbarea anotimpurilor sau pur și simplu dacă stăpânul are de-a face cu o perioadă mai dificilă. 

Printre primele semne pe care le poți observa la un câine atunci când este stresat este diareea. Pentru a-l ajuta să facă față mai bine schimbărilor, asigură-i acestuia o dietă bogată în probiotice.

Ajută la schimbarea alimentației

Un câine nu se poate hrăni toată viața cu același tip de mâncare. Atunci când trece de la lapte la hrană solidă, de la mâncarea pentru pui la cea pentru adulți sau pur și simplu nevoile sale cer un tip diferit de hrană, tranziția va fi mai ușoară pentru organismul său dacă vei include probioticele în dieta sa.

Câinii sunt mai sensibili decât ne-am aștepta, de aceea este foarte important să fii atent la stilul lor de viață și la alimentația pe care le-o asiguri. O dietă bogată în probiotice are numeroase beneficii și poate ajuta la menținerea sănătății câinilor, asigurându-le o viață lungă și fericită.

loading...
loading...