Care sunt cele mai bune piese auto?

Industria auto este un domeniu in care intotdeauna este loc de mai bine, fiind un domeniu in continua dezvoltare.  Zilnic apar masini mai bune, mai puternice, mai fiabile. Atunci cand ai cumparat un automobil nou si vine si momentul in care ai nevoie de anumite schimbari sau imbunatatiri, magazinele de piese auto online vin in intampinarea ta cu oferte care mai de care mai variate.

Cum alegem insa? Care sunt cele mai bune piese auto online? Ei bine, daca e vorba de simple inlocuiri al unor piese defecte, alegerea este una oarecum simpla. Trebuie mentionat faptul ca orice producator auto, o data cu lansarea unui nou model, incepe fabricarea si punerea in vanzare a pieselor de schimb potirivite pentru acea masina. Acelasi lucru il fac insa si alti mici producatori de piese, iar acestia ofera, nu de putine ori, piese cu o calitate nu la fel de buna ca cele venite de la firma mama. De exemplu, Dacia vinde prin intermediul magazinelor specializate piese de schimb certificate, dar exista si piese care nu au nimic in comun cu uzina din Pitesti, care propun caracteristici asemanatoare. De preferat ar fi intotdeauna sa ne indreptam atentia catre piesele originale, certificate de producator, astfel incat sa asiguram masinii noastra o functionare si o siguranta ireprosabile.

Se stie insa ca printre posesorii de automobile sunt foarte multi care aleg ca masina lor sa nu fie cu exactitate cea produsa initial. Sunt cei care apeleaza la diferite modalitati de imbunatatire a masini, la nivel optic sau tehnic, sau chiar ambele. Aici oferta este mai mult decat variata, numarul optiunilor crescand exponential. Exista firme specializate pe diferite piese si subansamble, care vin cu oferte greu de egalat atunci cand vine vorba de car tunning. Amortizoare, jante, blocuri motor, evacuari, volane, tot ce iti poate trece prin cap atunci cand te gandesti la imbunatatiri aduse unei masini este acoperit de o oferta buna de piese de schimb.

Unii producatori auto au ales ca ei insisi sa ofere variante imbunatatite ale modelelor create, care se diferentiaza la mai multe nivele de cele de serie larga. Putem vorbi aici de BMW, care vin la mai toate modelele si cu o variana M, sau de Opel cu OPC (Opel Performance Center). Acestea sunt masini care vin cu imbunatatiri atat la nivel de design, care aduc un plus aerodinamic masinii si stabilitate, cat si la nivelul motorului, rezultand un plus de performanta.

Exista insa firme, dintre care unele au ajuns la un nivel destul de ridicat de performanta, care cu asta se ocupa, cu achizitionarea unei masini de la forma sa initiala, de serie, si aducerea acesteia la un nivel sporit de performante si atractivitate. Ca exemplu am putea vorbi despre tunerii de casa ai unor concerne auto uriase, cum ar fi Brabus sau AMG pentru Mercedes, Shelby care se ocupa de modelele Ford, iar lista ar putea continua. Sunt firmele care desi nu apartin unui anumit producator se ocupa in exclusivitate de modelele acestuia.

Mai exista si alte firme, cu acelasi renume de calitate a pieselor oferite si a imbunatatirilir aduse, care au ales sa nu se specializeze pe modele anumitor producatori, ci dezvolta piese si imbunatatiri pentru orice model le este propus. Gemballa, Irmscher, sunt doar doua exemple de tuneri carora le poti da orice masina de serie cu incredintarea ca rezultatul final va fi unul spectaculos, atat la nivel al performantelor cat si al esteticii masinii.

Exista asadar optiuni pentru orice dorinta si buzunar, dar toate au acelasi scop: imbunatiri aduse masinilor, aducerea acestora la un nivel de performanta ridicat, care sa satisfaca si cei mai exigent beneficiari.

loading...
loading...