Care sunt cele mai bune lenjerii de pat din România în 2021?

Producătorii de lenjerii de pat românești RALEX Pucioasa și Super Elegant Pucioasa consideră că așternuturile de cea mai bună calitate sunt cele din fibre naturaleÎn prezent, lenjeriile din bumbac 100%, din mătase, in sau bambus sunt în topul preferințelor consumatorilor. 

Când se analizează o lenjerie de pat se ține cont în primul rând de material. Se compară moliciunea țesăturilorproprietățile acestora (hipoalergenice, antialergice), greutatea, durabilitatea, capacitatea de absorbție a umezelii.   

În prezent, există și lenjerii de pat care sunt realizate din materiale ce includ amestecuri de fibre. De pildă, pot fi produse realizate din țesături care au fibre naturale (respectiv fibre de bumbac, de in sau bambus) și fibre din viscoză și poliester. Acestea sunt în general produse mai ieftine și considerate de calitate mai slabă, comparativ cu cele din bumbac 100%.  

În prezent sunt în mare vogă lenjeriile de pat din fibre de bambus, deoarece acestea sunt considerate de foarte bună calitate. Specialiștii consideră că fibrele de bambus asigură cele mai confortabile lenjerii de pat. Ei au comparat aceste fibre cu inul, bumbacul și mătasea. De asemenea, au analizat proprietățile lor cu cele ale fibrelor sintetice. Rezultatele au arătat că lenjeriile de pat din bambus sunt extrem de durabile, confortabile și elegante.  

 ROL (2)

Când vine vorba de lenjerii din fibre de bambus, specialiștii precizează și faptul că sunt produse ecologice, realizate din materiale organice 

Bambusul este o plantă cu creștere rapidă și poate fi recoltat la fiecare 3 ani. El nu necesită îngrășământ și pesticide chimice, nu are nevoie de replantare, poate crește din propriile rădăcini. Despre această plantă care este utilizată la realizarea a numeroase produse, s-a spus că absoarbe dioxidul de carbon și eliberează cu 35% mai mult oxigen înapoi în atmosferă, comparativ cu alți copaci din lemn de esență tare.  

Lenjeriile de pat din poliester sunt considerate de calitate scăzută, dacă se ține cont de confort și moliciunea materialului. Această țesătură artificială însă este utilizată în mod frecvent în ziua de azi pentru fabricarea de așternuturi de pat accesibile ca preț. Chiar și lenjeriile de pat pentru copii pot fi din poliester în amestec cu fibre de acril.  

Poliesterul nu este foarte respirabil pentru piele, dar este un material rezistent la apă. Lenjeriile din poliester sunt frumoase, au luciu, iar la atingere par a fi din mătase. Ele nu sunt recomandate pentru persoanele cu pielea sensibilă, sau care sunt sensibile la alergii.  

 ROL (3)

altă fibră naturală este inul, care este utilizat pentru fabricarea țesăturilor folosite la confecționarea lenjeriilor de pat. Aceste produse din in sunt durabile în timp, dar pentru a avea un finisaj moale ele sunt combinate cu alte tipuri de fibre.  

Astfel de lenjerii din fibre naturale pot fi văzute și pe CumparaMisim.roContinuați să analizați cu atenție aceste produse pentru a verifica calitatea lor, gama de imprimeuri în tendințele modei, prețul. Pentru a avea un somn bun trebuie aleasă cu atenție lenjeria de pat, astfel încât aceasta să fie și confortabilă și frumoasă.  

Mătasea este un material scump, mai ales dacă este naturală, realizată din coconi de viermi de mătase. Despre aceste lenjerii de pat se spune că sunt alunecoase și asta s-ar putea să deranjeze în timpul somnului. Mătasea are proprietăți bune asupra pielii, de asta este preferată de mulți oameni. Ea este vulnerabilă la uzură, mai fragilă și deci nu-ți păstrează moliciunea și aspectul de produs nou, în timp. 

Lenjeriile din mătase sunt de lux și mai scumpe decât cele din alte materiale. Lenjeriile din bambus au de asemenea un aspect atractiv și în plus sunt mai durabile comparativ cu cele din mătase. 

loading...
loading...