Care material este cel mai potrivit pentru lenjeria de pat?

Dacă ar fi să alegem din mai multe tipuri de lenjerii de pat, cea mai convenabilă din punct de vedere al prețului și al calității superioare este cea realizată din fibre naturale de bumbac. Acest material extrem de apreciat la nivel global are o serie de caracteristici interesante, despre care vom vorbi în continuare în acest articol.

În primul rând această lenjerie de pat oferă o senzație confortabilă pe piele. Are capacitatea de a rezista la frecare, presare, întindere și spălări repetate. Absoarbe transpirația și umezeala, este răcoroasă, are un tușeu deosebit și se calcă ușor. Bumbacul este un material igienic, hipoalergenic, ușor de întreținut, cu densitate mare și rezistent în timp. Lenjeriile de pat pot fi într-o mare varietate de culori, iuni sau cu imprimeuri interesante, frumoase și moderne. Astfel de caracteristici bune ale materialului pentru lenjeria de pat sunt importante pentru orice persoană deoarece de ele depinde calitatea somnului și starea de sănătate a acesteia.

Pentru o notă de lux în dormitor se recomandă alegerea unei lenjerii de pat din bumbac satinat care are un drapaj frumos, un aspect fin, este moale, lucioasă și mătăsoasă, este ușoară și plăcută la atingere. O astfel de lenjerie de pat este preferată mai ales de bărbați deoarece ei vor să se simtă confortabil în pat, iar bumbacul satinat ca și mătasea sunt materiale de calitate care oferă un efect de lux și eleganță, pe placul lor.

Rol - CumparaMisim (2)

Materialele pentru lenjeria de pat trebuie să aibă proprietăți antistatice deoarece astfel nu acumulează praf. În această categorie intră și materialele naturale de bună calitate, hipoalergenice cum sunt mătasea și bumbacul. Persoanele care simt o ușoară senzație de mâncărime pe piele pot fi în situația de a avea alergie la lenjeria de pat, probabil că aceasta este realizată din fibre sintetice, ori este fabricată din fibre naturale dar nu a fost spălată la timp.

Nu trebuie să achiziționați lenjerii de pat din materiale sintetice pentru că acestea pot produce alergii atunci când acumulează praf. De asemenea, trebuie să aveți grijă să spălați lenjeria de pat în fiecare săptămână deoarece în caz contrar din cauza acumulării murdăriei, a alergenilor în material, poate afecta starea de sănătate a persoanei care o folosește. Alergenii pot proveni din praful din casă și ajung rapid și pe lenjeria de pat.

Pe site-ul CumpărăMisim sunt oferte de lenjerii de pat bumbac care pot fi achiziționate online foarte ușor. Oferta este mare, culorile și prețurile variate, iar modelele deosebite și în tendințele modei. Se pot alege nuanțele de culori deschise, care sunt relaxante, potrivite pentru persoanele sensibile și pretențioase. Pentru a accentua pasiunea în cuplu este indicat roșul care poate contribui la realizarea unei atmosfere romantice în dormitor.

Rol - CumparaMisim (3)

Galbenul este calmant, oferă o stare de armonie și optimism, rozul combate depresia și este o culoare feminină, iar albastru este ideal pentru un somn odihnitor. Dacă alegi lenjeria de pat verde poți beneficia de proprietățile vindecătoare ale acestei culori și anume: reduce durerile de cap, scade tensiunea arterială, ameliorează nevralgia, ajută în normalizarea metabolismului, combate stresul, stările de nervi și insomnia, are efect bun asupra ochilor, are proprietăți antiseptice și antiinflamatoare, oferă o stare de bine, echilibru, siguranță și încredere în sine.

Pe astfel de site-uri sunt și lenjerii de pat pentru copii care trebuie să fie tot din materiale din fibre naturale. După cum am spus mai sus, cel mai bun material este bumbacul 100% deoarece nu provoacă reacții alergice pielii sensibile a copiilor. Sunt lenjerii cu imprimeuri cu desene preferate de copii, care pot fi pe placul lor, le creează o stare de bucurie, de bine în timpul somnului, în camera lor.

Calitatea lenjeriei de pat depinde desigur de tipul fibrei, de procentul de fibră naturală, dar și de soiurile de bumbac. Unele fibre sunt de calitate mai bună decât altele, sunt mai lungi, mai fine și mai omogene. Lenjeriile de pat din fibre de bumbac 100% sunt o condiție de siguranță pentru confortul și sănătatea organismului.

loading...
loading...