Beneficiile uimitoare pe care o casa ti le poate oferi

Multe persoane viseaza sa isi construiasca o casa, multi insa chiar se bucura de privilegiul de a sta la curte. Atunci cand se construieste o casa, cei mai multi isi indreapta atentia spre aspecte precum zidarie cat mai solida, compartimentare, finisaje de cea mai buna calitate. Perfect corect! Este firesc sa iti doresti ce este mai bun pentru casa ta, spatiul mult dorit in bucatarie, o baie in care sa poti sa instalezi jacuzzi. Se investesc sume considerabile de la prima caramida amplasata si pana la final cand se achizitioneaza mobila.

Cine se gandeste insa la bucuria de a avea apa potabila disponibila in propria curte cu ajutorul serviciului de foraje puturi de apa? Cine se gandeste in a investi intr-o solutie noua, bazata pe energia regenerabila pentru a incalzi casa?

Investitiile financiare care se fac intr-o casa sunt uriase, insa uitam sa avem o privire de ansamblu, sa privim dincolo de culoare, model, decoratiuni.

Cati dintre noi acordam atentie beneficiilor uimitoare pe care o casa ni le poate aduce, in acelasi timp protejand mediul inconjurator, planeta care ne gazduieste si a carei resurse se epuizeaza sub ochii nostri?

Este important sa invatam sa privim dincolo de obisnuinte. Iata mai jos avantajele de care poti beneficia la casa!

Apa potabila

Cumparam zilnic din hipermarket apa. Strangem numeroase peturi acasa pe care in cel mai fericit caz le aruncam responsabil in cosul de gunoi destinat plasticelor. Suntem mereu in cautare de cel mai bun brand, astfel incat sa multumim toti membrii familiei.

O facilitate daca stai la casa este posibilitatea de a fora un put de apa. Desigur, aceasta misiune revine unei firme specializate cu rol de a iti oferi apa perfect buna de baut. In contract firma te va asigura asupra debitului optim pe care il va oferi pentru locuinta ta (in cazul in care ai nevoie si de apa menajera sau pentru irigatii) si faptul ca vei avea o apa fara impuritati, buna de baut. Prin urmare, asa cum bine ti-ai dat seama, nu este o simpla sapatura in pamant, pe care o poti face cu persoana care raspunde la telefonul, numar pe care l-ai luat de pe anuntul de pe stalp. Ai nevoie de o firma cu experienta in foraje puturi apa.

Eficienta energetica

Se cheltuie foarte multi bani pentru ridicarea unei case, insa cati dintre noi ne-am interesat asupra beneficiilor oferite de pompele de caldura? In celelalte tari sunt foarte mult incurajate pompele de caldura care folosesc energia regenerabila (caldura acumulata in pamant – energia geotermala). Acestea incalzesc casa pe timp de iarna, o racesc vara si ofera si apa menajera.

Datorita facturilor reduse, o astfel de investitie ajunge sa fie acoperita la cativa ani dupa utilizare.

Pe langa avantajul de a avea costuri reduse de intretinere la casa ta, vei proteja mediul inconjurator. In comparatie cu sistemele de incalzire pe baza de combustibil lichid sau gaze, pompele de caldura economisesc o cantitate considerabila de energie primara, deci este redusa emisia de dioxid de carbon.

Tehnologie smart

Termostate digitale, comenzi de iluminare acestea fac parte din ultimul trend al tehnologiei. Internetul a condus la ceea ce astazi se numeste Internetul lucrurilor (Internet of things – IoT). Casele inteligente dotate cu produse conectate reusesc sa faca viata mai usoara, mai convenabila si mai confortabila. Folosesti aplicatia de pe smartphone pentru a regla temperatura de acasa in timp ce tu iti inchizi laptopul la birou. Astfel, cand revii in casa gasesti exact atmosfera dorita.

Pe langa confortul oferit, se reduc costurile, se economiseste energie. Nu trebuie sa stii exact ce setari iti doresti pentru temperatura cand iesi pe usa, reglezi in timpul zilei, indiferent de locul unde te afli. De asemenea, exista becuri care pot fi programate sa se aprinda treptat dimineata si lista continua.

Fii deschis la schimbare, pune pret pe investitiile menite sa iti aduca maxim de confort. O casa poate insemna mai mult decat te-ai obisnuit. Un foraj put apa, sistemul de incalzire al pompelor de caldura, controlul functiilor casei oriunde te-ai afla sunt aspecte demne de stiut atunci cand investesti intr-o casa.

loading...
loading...