În plin anotimp rece, frigul devine principalul dușman atunci când trebuie să ieși din casă. Organismul resimte imediat temperaturile scăzute, astfel că apare disconfortul total. De cele mai multe ori, hainele în straturi nu sunt suficiente și cea mai groasă geacă pare ineficientă împotriva frigului. Ce e de făcut și cum poți să-ți păstrezi căldura corpului? Prima regulă este să știi cum și cu ce să te îmbraci pe timp de iarnă. Bumbacul va lăsa loc materialelor sintetice, iar primul strat de haine va fi format din lenjeria termică.
Acest articol vestimentar este esențial pe timp de iarnă, atunci când temperatura scade simțitor. Lenjeria termică pentru bărbați, femei sau copii are rolul de a reține căldura degajată de propriul corp. Utilizată în special de către persoanele care fac efort în aer liber, precum alergare sau sporturi de iarnă, lenjeria termică este confecționată din poliester sau poliamidă, materiale sintetice alese cu un scop precis. Care sunt avantajele lenjeriei termice și de ce este esențială utilizarea ei în anotimpul rece, afli din rândurile de mai jos:
Lenjeria termică reușește să păstreze mai bine căldura corpului
Explicația utilizării unei bluze și a unor pantaloni din material sintetic este simplă. Bumbacul absoarbe foarte repede transpirația, iar tu vei simți un disconfort dat de senzația permanentă de ud. Acest lucru poate provoca pe lângă disconfort și probleme de sănătate, răceli sau chiar pneumonii. Gândește-te cât de neplăcut e să stai cum un tricou umed direct pe spate. Principalul avantaj al lenjeriei termice este acela că nu absoarbe transpirația și are capacitatea de a-i permite pielii să se usuce foarte repede, menținând în același timp căldura corpului.
Mărimea trebuie să se potrivească perfect
Pentru ca lenjeria termică să-și facă treaba așa cum se cuvinte este esențial ca măsura să fie potrivită pentru tine. Cu alte cuvinte, bluza sau pantalonii trebuie sa se muleze perfect pe corp, pentru a nu se pierde din efectul termic. Iar pentru că este primul strat pe care-l vei purta și va intra în contact direct cu pielea ta e important să-ți asigure confortul necesar. Al doilea aspect de care trebuie să ții cont atunci când o alegi sunt cusăturile. Optează pentru varianta fără cusături interioare ca să nu te iriți. Mergi pe varianta fără cusături, iar dacă acestea există, caută să fie exterioare. Nu uita că lenjeria termică nu va rămâne la vedere, ci va fi acoperită de hainele tale de zi cu zi. Poți purta peste ea pulovere călduroase, jeanși, cămăși din cașmir sau orice alte articole vestimentare îți sunt pe plac.
Când să folosești lenjerie termică
Lenjeria termică este recomandată la munte, atunci când practici sporturi de iarnă, pe sub costumul de ski, dar și atunci când te expui vreme îndelungată la temperaturi joase. O poți folosi și la alergarea prin parc, iarna, pentru a te proteja de frig atunci când faci efort considerabil. De asemenea, dacă te știi o persoană friguroasă, o bluză termică pe sub pulover va adăuga câteva grade în plus temperaturii pe care o va resimți corpul tău.
Lenjeria termică vine cu numeroase avantaje pe timp de iarnă, așa că trebuie inclusă în garderoba ta și purtată pe sub haine. Acest obiect vestimentar este disponibil pentru femei, bărbați și copii deopotrivă. Nu lăsa frigul să te țină departe de activitățile preferate, investește în câteva astfel de piese și profită de fiecare moment petrecut în aer liber, în plină iarnă, în compania familiei și a prietenilor, la munte, la alergat în parc sau la o simplă plimbare prin oraș. Nu uita să eviți bumbacul, atunci când faci efort fizic.