Batalia saloanelor pentru a castiga admiratia publicului – secrete ce propulseaza astfel de afaceri

Dotarile dintr-un salon de infrumusetare sunt si cele care fac marile diferente atat cand vine vorba de desfasurarea muncii, cat si cand vine vorba de modul in care se simt clientele. Acestea cauta rasfat si relaxare, astfel ca automat vor tine minte de acele momente in care starea lor a fost pe masura sau intocmai cand acest lucru nu s-a intamplat. Vor asocia in mod automat experienta din cadrul unui salon cu anumite caracteristici, fapt ce poate duce sau nu la fidelizare.

Orice salon de infrumusetare are ca scop mai mult decat ideea de a oferi servicii de cosmetica, de a aduce frumosul pe chipul si trupul clientelor. Se va dori a oferi acestora o stare de bine, relaxare, momente de atentie pentru fiecare clipa petrecuta impreuna. Asadar, intr-un mod cat mai complex, se va tine cont de fiecare detaliu si interactiune cu publicul.

Mobilier corespunzator

Din punct de vedere al unei cliente, mobilierul dintr-un salon conteaza in masura in care exista si interactiune cu acesta. Astfel, scaunul de coafor spre exemplu trebuie sa fie unul confortabil, avand in vedere timpul petrecut si nevoia de a nu ramane cu dureri in diferite zone.

Zona de asteptare intr-un salon este si ea importanta, dat fiind ca aici clientele se pot relaxa pana cand incepe timpul lor de cosmetizare. Sunt preferate canapelele si un decor oricat de restrans insa care sa invite la relaxare, ce opreste parca timpul in loc si le transpune pe cliente intr-o lume a frumosului. Nu in cele din urma va conta si zona de unitate de spalare.

O scafa, asa cum este ea numita, este primul loc in care clienta se asaza cand isi doreste o coafura. Parul spalat, degresat si corect tratat va fi mai usor de coafat sau tuns, dupa caz. Spalarea a fost conceputa sa aiba loc pe un scaun special, inclinat, iar capul asezat intr-o pozitie ce permite spalarea lui integrala. O scafa este indispensabila unui salon care se respecta si care nu omite niciun pas in procesele cosmetice si de infrumusetare.

Astfel de unitati trebuie desigur sa urmeze la randul lor principiul de calitate. Nu se va omite faptul ca partea de chiuveta trebuie sa fie rezistenta si de dimensiuni potrivite, ce permite miscari specifice. Scaunul are nevoie de burete, confort si ideal ar fi sa dispuna si de cotiere. Se pot regla, chiuveta poate fi din portelan, iar in ceea ce priveste design-ul si culoarea acestea sunt in masura sa contribuie de asemenea la un aspect placut si integrare perfecta in designul interior al salonului.

O scafa coafor Prolifeconcept de provenienta italiana, precum toate aceste unitati din gama lor, este o recomandare. Sunt de calitate neindoielnica si pe baza diversitatii de optiuni pusa la dispozitie orice salon isi gaseste stilul dorit, dar mai ales potrivit.

scafe-coafor

Personal calificat

Desigur ca o completare perfecta intr-o astfel de schema se refera si la persoane care presteaza serviciile. In acest domeniu conteaza in primul rand baza de informatie, cunostintele tehnice, dar si practice, la care se adauga si un factor psihologic. Personalul dintr-un salon de cosmetica trebuie sa stie sa intretina o discutie, sa ofere suport, confort si stare de bine, sa creeze o atmosfera prietenoasa.

Produse profesionale

Va conta in egala masura cum se lucreaza intr-un salon, cine face si ce face, dar mai ales cu ce. Poti fi un profesionist numai daca tii cont si de mijloacele de asemenea profesioniste. Intr-un salon produsele cosmetice sunt o baza. Acestea nu trebuie sa fie din comert, ci de la distribuitori avizati, ce ofera produse de top, cu rezultate pe masura.

Necesita o investitie, desigur. Produsele profesionale sunt insa mai rentabile si pentru ca dureaza, au efect pe termen lung si fac o diferenta. Pentru cei interesati sa descopere si o sursa de incredere, cu oferte rezonabile, prolifeconcept.ro este din nou o recomandare. Aici se vor gasi produse pentru ingrijirea parului, pentru diferite tipuri si probleme; produse de epilare, electronice, produse pentru coafor se adauga de asemenea la lista de optiuni.

Atunci cand un salon de infrumusetare este ceva mai mult decat o afacere, ci locul in care meseria practicata aduce satisfactie si interes pentru evolutie, sansele sunt de partea ta. Creeaza o lume a frumosului si abia apoi impartaseste cu publicul. Nu trebuie sa promiti, ci concret sa demonstrezi ce poti oferi.

loading...
loading...