Bagaj pentru vacanța de iarnă – haine și obiecte folositoare la munte

Ai stabilit o escapadă la munte sau chiar să îți petreci sărbătorile de iarnă într-un decor de poveste? Tot ce mai ai de făcut este doar bagajul? Oficial, la munte a început iarna, așa că bagajul de călătorie trebuie să fie echipat pe măsură. Pentru a te asigură că nu uiți nimic acasă, îți spunem noi care sunt piesele vestimentare și obiectele care nu trebuie să lipsească din bagajul pentru vacanța la munte.

Ce pui în bagaj pentru o vacanță de iarnă la munte

Deseori punem în bagaj o serie de lucruri pentru a le lua cu noi în vacanță, iar odată ajunși la destinație realizăm că multe dintre acestea ne sunt complet inutile. Pentru a nu uita acasă obiectele esențiale, dar și pentru a nu lua cu tine lucruri nefolositoare, îți spunem ce este indicat să conțină bagajul pentru o vacanță de iarnă la munte.

  • Echipament și accesorii pentru pârtie

Pleci în vacanța de iarnă la munte, în mod cert, primul lucru la care trebuie să te gândești este ținuta pentru pârtie. Din ce este formată? Îți spunem noi: echipament sportiv, cască și ochelari de protecție, cagulă, genunchere, cotiere, mai ales dacă ești începător pe pârtie.

  • Haine călduroase

În funcție de câte zile stai, stabilește-ți și ținutele vestimentare. Fii atent ca atunci când pregătești bagajul să te asiguri că nu lipsesc următoarele: șosete bumbac, pijama, lenjerie, pulovere groase, pantaloni călduroși, tricouri.

  • Încălțăminte adecvată

Dacă obișnuiești să faci drumeții, iar vremea îți permite, atunci nu-ți uita încălțările pentru munte. De asemenea, nu uita clăparii pentru ski, dar nici o pereche călduroasă de cizme ori ghete cu care să te plimbi prin stațiune.

  • Trusă medicală

Nu pleca niciodată la drum fără să te asiguri că ai la tine câteva medicamente și unguente. Sigur nu îți dorești să ai dureri de cap ori vreo întindere musculară tocmai în vacanță. Așadar, pune în bagaj și un unguent pentru mușchi, câteva analgezice, câțiva plasturi și alte pastile pentru dureri (de stomac, de cap).

  • Cosmetice

Nu poți pleca în vacanță fără câteva obiecte de îngrijire. Aerul rece de la munte îți poate afecta tenul, așa că asigură-te că nu uiți crema hidratantă, balsamul de buze, dar și cosmeticele de uz zilnic precum: șampon, gel de duș, deodorant, periuță și pastă de dinți.

Așadar, echipament sportiv, accesorii, hainele și încălțămintea potrivită, iar vacanța la munte poate să înceapă!

 

 

loading...
loading...