BABY, EȘTI PROASTĂ?

Așa a admonestat-o Cristian Boureanu pe ultima sa cucerire. Baby este o tânără de 21 de anișori, iar cel care o alintă astfel este un fost deputat, ajuns la 45 de ani, cunoscut ca un scandalagiu notoriu. Laura Dincă și Cristian Boureanu formează, conform presei de scandal, un „cuplu solid”. Atât de solid, încât fostul deputat, un adevărat domn în ceea ce privește manierele, o avertizează pe iubita sa, plin de afecțiune: „dacă mai scoți un cuvânt, îți scot toți dinții din gură”.

Îl cunoașteți pe domnul cu pricina. Cristian Boureanu, fost politician, nu este la prima ieşire de acest tip. Se cunosc scandalurile provocate în cluburile de fiţe din Mamaia, se cunosc altercaţiile cu colegii săi parlamentari. Și-a bătut fiica în plină stradă, pentru ca aceasta să înțeleagă sensul special al cugetării străvechi „eu te-am făcut, eu te omor”. Acum a intrat în conflict cu polițiștii care au îndrăznit să îl oprească, la un control de rutină. Ca de obicei, a făcut spectacol, dar unul de prost gust, comportându-se ca un derbedeu, deși ar fi trebuit să fie un exemplu de civilizație și educație, dacă ne gândim că a fost, totuși, un ales al poporului.

b2

La multe emisiuni de televiziune s-a comportat ca un şmecheraş de mahala, nu ca un om politic responsabil, stârnind revolta multor cetăţeni, prin tupeul şi nesimţirea afişate. Ne aducem aminte felul josnic în care l-a tratat pe regretatul poet Adrian Păunescu la o emisine televizată, dovedind carenţe de educaţie evidente şi o obraznicie caracteristică celor care au ajuns la putere fără niciun merit. Înţelegem că disputele dintre partide pot fi uneori purtate pe tonuri mai ridicate, dar de aici până la a terfeli numele unui om cu părul alb e cale lungă.

Acum, cu ocazia acestui nou scandal, am văzut și fața romantică al acestui Don Juan de Dâmbovița. Iubita lui Boureanu, cea numită atât de duios Baby (și care are doar cu doi ani mai mult decât fiica fostului politician), a fost delicat pusă la punct, aflând că dacă nu tace, își poate pierde dințișorii. Reacția domnișoarei iubitoare face toți banii: „Țin să menționez că nu mă simt deloc jignită că iubitul meu mi-a spus așa. Era doar un mod de a vorbi, de a încerca să mă calmeze într-un moment de criză” . Acum, după această declarație plină de candoare, chiar că ne vine și nouă să îi adresăm domnișoarei întrebarea din titlul articolului.

b3

Ultimul incident provocat de șmecherașul Boureanu scoate în evidență din nou felul în care acest personaj știe să se comporte. Beat, pus pe scandal, nu ezită să jignească oamenii legii, ba mai are și tupeul de a lovi un agent de poliție. Că respectivul agent a lovit și el, că au mai fost și alte lovituri între cele două părți, e mai puțin relevant, pentru că nimeni nu stă să primească lovituri fără să riposteze. Organele de anchetă vor stabili toate detaliile scandalului în care protagoniști sunt fostul politician și a lui Baby. Ideea este că ne-am cam săturat să vedem cum Boureanu și cei de teapa lui fac tot ce vor și nu sunt trași niciodată la răspundere. Dacă un astfel de incident se producea într-o țară ca SUA, domnul Boureanu ar fi primit ce merita pentru lovirea unui agent de poliție. Acest individ, care jignește pe toată lumea, își bate joc de legi și se crede intangibil, merită să ajungă într-un loc unde să se poată liniști, astfel încât să nu mai auzim tot timpul de isprăvile lui. Este deja prea mult ce face acest individ.

Cristian Huluban

loading...
loading...