Au tăiat un obiect în DOUĂ și apoi l-au atașat corpului acestei fetițe de trei ani. Nu o să îți vină să crezi în ce mod i-au dăruit o nouă viață!

Qian Hongyan trăiește în China și avea trei ani atunci când viața i s-a schimbat. Micuța și-a pierdut partea inferioară a corpului în momentul în care a fost lovită de un camion. Iată ce povestește mama fetei: ,,Am văzut totul. Stăteam în celălalt capăt al străzii și nu puteam face nimic, momentul, în care fetița mea dispare sub roțile camionului, m-a urmărit toată viața.”

Deși Qian a supraviețuit impactului, medicii au fost nevoiți să îi amputeze picioarele, protezele erau foarte scumpe și părinții ei nu își permiteau să le cumpere.

Din fericire, cel care a avut o idee genială salvatoare a fost bunicul fetei: el a tăiat o minge de baschet în două, și-a așezat nepoata într-una, și i-a dat două mânere de lemn. Cu ajutorul acestei mici invenții, fetița a început să se deplaseze singură, ceea ce, pentru familie, a fost un adevărat miracol.

„Trezindu-mă, am simțit că picioarele mele sunt mai reci decât gheața, — își amintește Qian, conform perfectmedia.tv — Am rugat-o pe mama să mă încalțe. Ea nu mi-a spus nimic, însă simțind lacrimile ei pe fața mea, am înțeles totul. Eu niciodată nu voi mai purta încălțăminte, șosete, fuste sau pantaloni… Acum eu merg cu ajutorul mingii!”

Ea era cunoscută în satul ei drept Fetița-Baschet. Din fericire tocmai datorită invenției ciudate a bunicului cazul ei a fost lar mediatizat iar la 12 ani compatrioții ei au donat banii care au ajutat-o să își cumpere o proteză reală. Acum ea visează să câștige Jocurile Paralimpice și se antrenează peste 4 ore în fiecare zi: „Trebuia să depun mult mai mult efort decât ceilalți copii, — povestește Qian. Eu întotdeauna mă înecam, deoarece nu aveam picioare.”

Acum Qian are 20 de ani și la bazin încă folosește mingea de baschet fiindcă spune că cu ajutorul ei poate ieși mult mai simplu din bazin. Qian este un exemplu minunat, ea și-a transformat tragedia într-o poveste uimitoare cu final fericit!

q2 q3 q4 q5

loading...
loading...