Au deschis o TEMNIȚĂ VECHE de 2.300 de ani. Când au văzut ce se află înăutru au rămas ȘOCAȚI

Arheologii turci au descoperit o temniță veche de 2.300 de ani, cu o poveste cutremurătoare, în provincia Bursa, în nord-vestul Anatoliei.

În timpul excavărilor arheologice din provincia Bursa, în nord-vestul Anatoliei, turcii au descoperit o temniță veche de mai mult de două milenii, folosită pentru torturi și pentru execuții, relatează Mediafax, citând Hürriyet. Arheologii spun că temnița, care include un puț pătat de sânge, o cameră de tortură și coridoare care fac legătura cu ruinele unui turn, datează din timpul Regatului Bitiniei, de acum 2.300 de ani.

Ibrahim Yilmaz de la Universitatea Uludag, membru al echipei de arheologi, spune că scopul săpăturilor, parte a unui proiect inițiat de municipalitatea Bursa, este de a dezgropa zidurile fostului oraș și că restaurarea acestora va continua. Yilmaz spune că o mare parte din zidul de 3,4 kilometri a fost deja scoasă la suprafață au determinat locul în care se află porțile Taht-i Kale, Yer Kapi, Saltanat Kapisi, Kaplica Kapisi Zindan Kapi, prin care se făcea accesul în oraș.

temnita1 temnita2

Temnița a fost descoperită în timpul lucrărilor de restaurare la poarta Zindan Kapi din cartierul Alacahirka. “Erau case aici, deasupra locului în care am săpat. Pentru că bănuiam că sunt temnițe, sau ruine ale temnițelor, dedesubt, am expropiat localnicii și am început excavarea. Am avut dreptate, în urma săpăturilor am descoperit ruinele temniței Bursa“, adaugă Yilmaz. “Construcția include camere de tortură, coridoare care fac legătură cu turnul și un puț care pare pătat de sânge. Călăii surdo-muți decapitau aici prizonierii și le aruncau capetele în puț. Trupurile erau apoi înapoiate familiilor. Conform unor zvonuri însă, călăii vindeau rămășițele victimelor către familiile disperate“, spune Ibrahim Yilmaz.

Sursa

loading...
loading...