Au apărut informații noi despre accidentul cu mașina care a căzut în Dunăre: ,,Avea timp suficient să frâneze. Credem că s-a întâmplat ceva mult mai grav”. Cine e de vină

După accidentul dureros din Caraș-Severin în urma căruia patru persoane sunt încă dispărute, după ce șoferul a căzut cu mașina în Dunăre, noi informații ies la iveală, informații care par să indice responsabilii.

Se pare că șoferul ar fi lovit un parapete neînlocuit după ce fusese deja avariat în urma unui accident anterior. Ministrul Transporturilor, Răzvan Alexandru Cuc, a cerut imediat după incident, către DRDP, o situație cu toate parapetele din țară, potrivit observator.tv.

Autoturismul a fost recuperat de la 9 metri adâncime, victimele sunt încă dispărute, iar echipele de scafandrii își continuă căutările. Șoferul a putut ieși singur din apă și, conform ultimelor informații, avea permis de conducere, de numai șapte luni.

Cecilia Dăneţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Caraş-Severin, a precizat că șoferul mașinii a povestit că mergea la cumpărături cu familia care a rămas în autoturism. Șoferul ar fi pierdut controlul volanului deoarece nu și-a adaptat viteza la condițiile de drum.

Cecilia Dăneț a mai adăugat: ,,Şoferul avea permis de şapte luni, el are 45 de ani. Este din localitatea Berzasca şi el este cel care a reuşit să se salveze. Familia cu care spunea că era în maşina este din localitatea Sicheviţa şi se cunoşteau. Ar fi plecat de la Berzasca, respectiv Sicheviţa, spre Moldova Nouă la cumpărături. În zona în care a avut loc accidentul este o restricţie de viteză şi cu siguranţă că nu a adaptat viteza, a pierdut controlul volanului în curbă”.

Directorul regional DRDP Timișoara a declarat că se poate să se fi întâmplat ceva și mai grav: ,,Sectorul respectiv de drum era semnalizat cu o succesiune de curbe, si cu o restrictie de viteza de 40 de km/h. Întreg sectorul era dotat cu un tip de parapet foarte greu, montat odată cu lucrarea de investiţie din anii 1990-1995. Într-una din zone, adiacente accidentului, parapetul a fost avariat la un accident anterior. Dinamica accidentului va dovedi şi va arăta pe unde a căzut maşina în Dunăre. Este foarte greu de spus la această oră pe unde a căzut acea maşină în Dunăre. Nu ştim dacă parapetele ar fi putut opri maşina, nu ştim cu ce viteză a rulat. Chiar şi fără parapete, acolo era timp suficient să frâneze. Credem că s-a întâmplat ceva mult mai grav”.

Sursa: observator.tv 

loading...
loading...