ATAC TERORIST în timpul unui concert! Sunt zeci de morți și răniți

O puternică explozie s-a produs luni seara în timpul unui concert care avea loc la Manchester. Deflagrația s-a soldat cu 19 morți și zeci răniți. Dacă ipoteza teroristă se confirmă, este cel mai grav atentat pe teritoriul britanic de la atacurile din 7 iulie 2005 de la Londra, când 52 de oameni și-au pierdut viața și aproape 700 au fost răniți.

ACTUALIZARE. Serviciul de Ambulanţă anunţă că au transportat la spitalele din oraş 59 de victime şi că a tratat numeroase persoane la faţa locului.

ACTUALIZARE ora 5:00, ora României (3:00, ora Londrei). Poliția spune că cei 50 de răniți sunt tratați la șase spitale și anunță numerele de urgență la care populația poate primi informații despre victime. De asemenea, poliția pune la dispoziție un număr de telefon la care oamenii pot raporta autorităților antiteroriste orice mișcare suspectă.

Manchester-Arena-incident

ACTUALIZARE. Încă nu a fost identificată oficial natura exploziei, dar premierul Theresa May a spus că incidentul este tratat de poliție ca un „oribil atac terorist”. Informații neconfirmate, care vin din surse americane, sugerează că atacul este opera unui kamikaze. La Londra s-a reunit cabinetul de securitate COBRA și este așteptată o conferință de presă.

rex-manchester-incident-01-jc-170522_12x5_1600

ACTUALIZARE. Un bărbat surprins în imagini în zona Manchester Arena, care avea un rucsac, este posibilul terorist sinucigaș, potrivit CNN.

ACTUALIZARE. Andy era în holul de la intrarea în arenă și își aștepta soția și fiica. El a povestit la BBC că a fost ca într-o scenă dintr-un film de război. A fost aruncat la pământ de forța exploziei. „Când m-am ridicat și am privit în jur, erau numai corpuri peste tot. Cred că 20-30 de corpuri. Nu știu dacă erau lipsite de viață, dar păreau morți. Erau pline de sânge, cu răni grave”, a spus bărbatul. „Primul lucru pe care l-am făcut – m-am năpustit pe stadion încercând să-mi găsesc familia. Nu i-am găsit, asa că m-am dus în zona unde erau tratați răniții și tot căutându-i am dat o mână de ajutor serviciilor de urgență” a povestit bărbatul. În cele din urmă, și-a găsit familia teafără, dar spune că erau mulți adolescenți întinși la pământ, care țipau.

ACTUALIZARE. Poliția anunță că un pachet suspect va fi detonat controlat la Cathedral Gardens, lângă Manchester Arena.

POLICE Exp 4

ACTUALIZARE. Anchetatorii investighează posiblitatea ca explozia să fi fost provocată de un kamikaze, spun sursele CNN.

ACTUALIZARE. Manchester Arena anunță că incidentul a avut loc la intrarea principală, în spațiu public, la încheierea concertului. Poliția transporturilor a anunțat, la rândul ei, că explozia a avut loc în foaierul arenei.

ACTUALIZARE. Un martor povestește că la concert erau foarte mulți copii, iar unii nu erau însoțiți de părinți. Arena are o capacitate de 21.000 de oameni și era plin.

ACTUALIZARE. O femeie a povestit la Radio BBC că era la concert împreună cu fiica ei de 14 ani. Pentru a evita aglomerația obișnuită de la încheierea concertului, au decis să plece un pic mai devreme și să-și facă loc spre ieșire. „În timp ce mergeam, am auzit o explozie puternică. Întâi m-am gândit că am pierdut ceva din scenariul concertului. Dar când m-am întors, am văzut o scenă teribilă de oameni care se călcau în picioare în timp ce coborau scările, oameni care zăceau pe jos…Mi-am luat fiica și am fugit pur și simplu. Erau oameni prăbușiți pe jos”, a povestit martorul.

ACTUALIZARE. Poliția din Greater Manchester anunță că „până în acest moment au fost confirmate 19 persoane decedate și 50 de persoane rănite”, se arată într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook.

ACTUALIZARE. Mulți oameni postează pe rețelele de socializare fotografii cu tineri ai căror părinți nu i-au putut contacta. Oamenii oferă adăpost și mijloace de transport pentru cei care au nevoie să ajungă în zonă. Hotelurile se oferă să aibă grijă de copii până când părinții lor se vor întoarce, relatează Sky News.

ACTUALIZARE. Corespondentul BBC a vorbit cu paramedicii aflați la fața locului, care spun că oamenii au răni provocate de șrapnel.

ACTUALIZARE. Poliția tratează incidentul ca unul „posibil terorist”.

ACTUALIZARE. Circulația pe liniile de metrou către Manchester Arena fost suspendată.

ACTUALIZARE. Un purtător de cuvânt a confirmat pentru Reuters că artista Ariana Grande este bine. Artista, fostă vedetă a unui serial Disney, se bucură de o mare popularitate în rândul adolescentelor. De altfel, la concert erau foarte multe fete tinere. Explozia s-a produs chiar la încheierea concertului.

feed

ACTUALIZARE. Potrivit Sky News, la Manchester Arena au sosit echipe de geniști, iar spitalele au intrat în alertă.

Explozia s-a produs la Manchester Arena, unde concerta artista americană Ariana Grande. Explozia a avut loc la ora locală 22:35.

Poliţia confirmă că mai multe persoane au murit şi altele au fost rănite.

Deocamdată se vorbeşte despre un incident major de securitate. Potrivit primelor informaţii, ar fi 20 de morţi. Potrivit CNN, s-ar fi produs scene de panică după oamenii au auzit zgomotul puternic al unei explozii.

Poliția a avertizat populația să stea departe de stadion și a anunțat că a înființat un „centru de informare despre victime”.

Sursa: Digi24

loading...
loading...