Astenia de toamna la birou: 6 secrete pentru angajati mai fericiti

Vremea incepe sa se raceasca simtitor, zilele devin mai scurte, iar ploile tot mai dese. Acestea sunt doar cateva dintre semnele venirii toamnei, semne care pot reprezenta cauze ale asteniei. Studiile au demonstrat ca acesta afectiune des intalnita poate afecta productivitatea la locul de munca, insa nu este tarziu sa previi demotivarea angajatilor. Mai ales ca acestia pot fi atrasi si de gandul ca vacanta de iarna se apropie, iar tu trebuie sa gasesti solutii prin care sa iti pastrezi angajatii fericiti.

1. Pastreaza birourile curate

Este mai usor sa te concentrezi pe ce ai de facut atunci cand lucrezi la un birou curat. De asemenea, esti mai eficient atunci cand nu trebuie sa cauti lucrurile de care ai nevoie, pentru ca le ai deja organizate si puse la locul lor. Un birou curat previne in acelasi timp distragerea ateniei. Pentru a-i stimula sa isi pastreze curatenia la locul de munca, premiaza saptamanal posesorul celui mai curat birou!

2. Motiveaza-i prin cadouri

Cadourile plac tuturor, deci nici angajatii tai nu s-ar supara sa primeasca ceva atentii. Fa-le cadouri fie la nivel de colectiv, programand mese in oras, iesiri la film, seri de karaoke etc, sau si mai bine, alege cate un cadou pentru fiecare. Cu aceasta ocazie de poti documenta si cu privire la cadourile de Craciun pentru angajati, luand in calcul achizitionarea de cosuri corporate cadou.

3. Incurajeaza-i sa consume mancare sanatoasa

Consumul de alimente adecvate reprezinta o modalitate de a ne creste productivitatea si de a fi mai fericiti. Inspira-i si pe angajatii tai sa consume mancaruri sanatoase, incurajandu-i sa evite dulciurile in exces, pentru ca zaharul nu face decat sa faca mai dificila combaterea asteniei, obosind organismul. Cum poti face acest lucru? Oferindu-le optiuni alimentare sanatoase la automatele din firma, sau poate chiar punandu-le la dispozitie fructe si legume proaspete, pentru pranzuri delicioase. Daca in firma exista un cuptor cu microunde, ii poti inspira pentru a-si pregati preparate sanatoase de acasa, pe care sa le consume calde la birou, sau de ce, nu, provoaca-i la gatit chiar in pauza de masa!

4. Promoveaza activitatile sportive in companie

Sportul este un instrument excelent pentru ameliorarea stresului. Persoanele care fac exercitii fizice in mod constant sunt mai fericiti si mai productivi, ca sa nu mai vorbim de faptul ca un corp puternic si sanatos te protejeaza de racelile care apar frecvent toamna.

5. Apreciaza-i pentru munca lor

Tuturor ne place sa stim ca suntem apreciati de cei din jur pentru eforturile pe care le facem. Recompensarea angajatilor pentru indeplinirea obiectivelor setate in cadrul companiei este o modalitate simpla, dar eficienta de a avea angajati mai fericiti. Fa cinste cu masa de pranz, ofera-le bonusuri sau chiar facilitati precum zile libere in plus, pentru cei mai productivi dintre ei.

6. Organizeaza activitati distractive

Exista un motiv pentru care se spune ca “rasul este cel mai bun medicament”. Un pic de amuzament nu strica nici macar la birou, ba chiar are efecte pozitive asupra starii angajatilor. Rasul elibereaza endorfine, asa ca poate fi considerat un ingredient cheie pentru motivarea oamenilor la birou. Incearca sa incluzi mici glume chiar si in cadrul sedintelor cu intrega echipa, sau organizeaza team-buildinguri si alte activitati distractive.

 

loading...
loading...