Asistenta l-a lăsat să doarmă în pătuțul de spital, dar când s-a uitat la fața lui câteva minute mai târziu a început să urle de groază

Matvei Zakharenko are doar doi ani și nu înțelege încă de ce arată puțin mai diferit decât ceilalți oameni din jur, deși a început să observe că unii oameni nu prea vor să îl ia în brațe așa cum se întâmplă cu ceilalți copii. La fel ca și celorlalți copii, lui îi place să se joace și să zâmbească iar astăzi pare să fi uitat complet de accidentul care aproape l-a omorât și l-a făcut să simtă o durere care probabil ar fi omorât un adult.

Matvei s-a născut în noiembrie 2014, în Rusia și era un băiețel sănătos, în afară de o slabă gălbinare pentru care medicii i-au recomandat să stea sub o lampă specială care l-ar fi însănătoșit rapid.

Copilul era sub supraveghere în tot timpul în care era supus tratamentului cu lampa, dar asistenta a decis să iasă pentru două minute din încăpere, fără să își dea seama de consecințele tragice ale gestului ei. Când a plecat, lampa a explodat și a pornit un incendiu în cameră.

Deși asistenta s-a grăbit și a stins rapid focul imediat ce a ajuns înapoi, copilul în vârstă de numai trei zile avea deja arsuri pe 75% din corp. Totodată, și organele lui erau afectate, pielea se cojea, dar s-a dovedit a fi un luptător și a supraviețuit.

De parcă asta nu era suficient de oribil, atunci când mama lui Matvei, în vârstă de 19 ani, a aflat ce i s-a întâmplat bebelușului, a decis că nu îl mai dorește! Această decizie a ei a fost încă și mai șocantă decât accidentul, dar întreaga Rusie a fost alături de cel mic și a încercat să îi găsească o casă nouă.

Dat fiind că toată țara îi cunoștea povestea și Matvei devenise un fel de celebritate, mai multe familii s-au oferit să îl adopte; după ce a văzut ce vedetă devenise fiul ei, până și propria lui mamă a încercat să își recapete drepturile de părinte. Dar, în cele din urmă, custodia lui Matvei a fost acordată unei femei care, spre deosebire de toți ceilalți pretendenți, se ținuse departe de ochii presei și voia doar să aibă grijă de cel mic.

Svetlana, mama lui adoptivă, voia mereu să știe ce mai face cel mic și a început și un blog special plin de știri și poze. Acum procesul de adopție e complet și Matvei este deja parte a familei sale. El a suportat deja multe operații de reconstrucție și până la urmă a început să își poată mișca mâinile, dar medicii nu i-au putut reface încă nasul, așa că poartă o proteză. În ciuda tuturor problemelor, Matvei a putut mereu să zâmbească și este un băiețel fericit!

m2 m3 m4

loading...
loading...