Aparatul conditionat ca sursa de confort in evolutia omului

Pe masura ce stiinta si tehnologia se dezvolta, creste si dorinta omului de a avea cat mai mult confort. In fond, e firesc sa se intample asa, pentru ca tot ce facut omul perioada Neanderthal pana in prezent, a fost sa lupte pentru a-si crea o viata mai usoara si conditii de trai cat mai bune. Omul a cautat mereu metode prin care sa se apere de caldura si frig, acestia fiind principalii indicatori ai zonei sale de confort. Dorinta sa de a obtine un echilibru termic in mediul sau ambiant l-a determinat sa inventeze de-a lungul timpului numeroase metode prin care sa obtina aceasta zona de confort. Incepand de la confectionarea imbracamintei pana la amenajarea locuintei, tot ce a gandit si conceput omul de-a lungul existentei sale a avut legatura intai de toate cu cresterea indicelui de confort.

Daca metodele de a aduce caldura in locuinte au fost mai usor de realizat pentru oameni din momentul in care au descoperit focul, pana in secolul XIX nu prea existau alte metode de a obtine putina racoare in case. Evolutia tehnologica ce a avut loc incepand cu finalul secolului XIX si inceputul secolului XX a putut sa faca posibila aparitia in anul 1902 a primului aparat de aer conditionat, lansat pe piata abia dupa 7 ani, acesta fiind un pas imens pentru crearea unui mediu ambiant placut, mai ales in zonele foarte calduroase.

1-rol-2

Din acest punct, stiinta si tehnologia au dezvoltat foarte mult aceste aparate care aduceau racoare si creau un mediu climatic confortabil in spatiile inchise, In ultimii ani, producatorii s-au intrecut in a crea modele tot mai performante, dovada stand aceste aparate de aer conditionat de pe Climatico.ro create pentru toate bugetele, astfel incat cresterea zonei de confort sa fie la indemana oricui, orice persoana putnd in ziua de azi sa isi achizitioneze un astfel de aparat.

In ziua de azi, exista inclusiv aparate de aer conditionat care nu doar racesc un anumit spatiu, ci si il pot incalzi, asa cum sunt aparatele de aer conditionat pe inverter. Acestea au si o calitate suplimentara in plus, deloc de neglijat, consumand cu aproximativ 30% mai putin curent decat un aparat clasic.

Daca v-ati decis sa va achizitionati un aparat de aer conditionat, este important sa nu asteptati pana in lunile iulie-august, cand se constata o crestere foarte mare a cererii de astfel de aparate, deoarece pretul unui aparat de aer conditionat va fi usor mai mare in acea perioada si veti avea mai mult timp de asteptat pana o echipa va veni sa vi-l monteze, datorita faptului ca firmele specializate nu fac fata comenzilor de montaj pe perioada verii.

1-rol-3

De aceea, cea mai buna perioada de cumparare a unui astfel de aparat e in lunile aprilie-iunie, cand veti beneficia de preturi mai mici, iar instalarea aparatului de aer conditionat vi se va face in doar cateva zile. In niciun caz, nu apelati la persoane neautorizate pentru montarea unui astfel de aparat si nici nu cumparati aparate second-hand deoarece nu aveti cum sa stiti ce reparatii sau modificari s-au facut asupra lui.

loading...
loading...