Antrenamentele la sală, mai eficiente cu încălțămintea potrivită

Decizia de a adopta un stil de viață sănătos, de a gestiona timpul liber în așa fel încât să ne permită să frecventăm o sală fitness trebuie susținută cu alegeri adecvate. Contează nu doar timpul investit în acest sens, ci și echipamentele utilizate. În sala de fitness, în funcție de activitatea desfășurată, se va folosi încălțăminte adecvată, atât pentru mai multă stabilitate, cât și pentru a elimina orice disconfort. Dintre alegerile cele mai frecvente, încălțămintea pentru alergat, varianta crossfit, tenișii, precum și încălțămintea minimalistă sunt în top. Sunt și persoane care preferă să se antreneze fără a purta vreun fel de încălțăminte, însă cât de indicat este asta reprezintă un alt subiect.

Despre ce pantofi sport e mai indicat a purta în timpul antrenamentelor, în funcție de specificul lor, aflăm mai multe de la Bmall, un magazin online multibrand care pune la dispoziția publicului său o varietate de modele de încălțăminte.

Încălțămintea potrivită în funcție de tipul de antrenament efectuat

Trebuie conștientizat că fiecare antrenament, fără încălțămintea potrivită prezintă diverse dezavantaje. Desigur, ne vom concentra mai departe atenția asupra avantajelor pe care le prezintă acestea când alegerile sunt cele corecte.

Pantofii de alergat

Când vine vorba despre activitățile cardio ce presupun alergarea, pantofii special concepuți în acest sens  sunt indispensabili. Este singurul caz în care sunt o recomandare. Aceștia se disting prin talpa moale, care prezintă capacitatea de a absorbi forțele care se produc la impactul cu solul. Practic este o măsură extra privind riscul de accidentare. În acest sens, în portofoliul Bmall se regăsesc modele dedicate ce stau sub emblema unor branduri ca Nike și adidas.

Pe orice altă suprafață decât solul tare, o astfel de pereche de pantofi ar însemna un risc ridicat de accidentare.

Pantofii cu talpa plată

Această categorie este utilizată frecvent de cei care sunt pasionați de powerlifting, pentru că asigură stabilitate. Sunt o recomandare generală privind antrenamentele din sala fitness, reprezentând calea pentru un transfer bun de forțe realizate între sol și talpă. Nu sunt însă o recomandare acolo unde nu există mobilitate la nivelul gleznei.

Pantofii de antrenament

O variantă potrivită pentru orice antrenament realizat în sala de fitness se referă la training shoes. Sunt potriviți exceptând exercițiile pentru zona picioarelor. Din rândul acestora amintim modele precum Nike Zoom sau Under Armour.

Pantofii pentru gantere

Pentru halterofili, recomandarea vizează încălțămintea completată cu o talpă rigidă, pentru stabilitatea asigurată. Asigură mobilitatea necesară la nivelul gleznei. Sunt ideali și prin talpa mai groasă, care amelioreză durerile resimțite în zona lombară. Cu o pereche de astfel de pantofi, trunchiul menține o poziție mai dreaptă în timpul unor exerciții de tipul genuflexiunilor. Nu doar pentru acestea, ci și pentru tot ce tine de ridicarea de greutăți, dar și hipertrofia cvadricepților sunt ideali pantofi ca adidas Powerlift sau Nike-uri.

Pantofii pentru crossfit

Acest tip de încălțăminte este potrivit în mai multe contexte. Îi recunoaștem ca fiind potriviți pentru crossfit, putând fi o alegere atât pentru alergat, exerciții explozive, alergat și sprinturi, cât și pentru alte antrenamente la sală. Există cross trainers atât de la Nike, cât și Reebook.

Despre încălțămintea minimalistă pe care o preferă unii, e cazul evaluării stabilității gleznei, dar și stâpânirea exercițiilor. Este recomandată pentru învățarea anumitor tipuri de antrenamente, de exerciții. Desigur, o astfel de încălțăminte, respectiv lipsa ei totală poate ridica probleme de mobilitate, resimțite la nivel de gleznă. De preferat este a încerca evitarea riscului de accidentare. În orice caz, indiferent de tipul de antrenament efectuat, este necesară sporirea atenției. Începător sau profesionist, atenția acordată manierei în care antrenamentele sunt realizate este indiscutabilă.

Opțiunile privind oricare dintre tipurile de încălțăminte menționate, dar și alte variante, ca exemplu cele pentru exterior, se regăsesc în mărimi variate online, pe b-mall.ro. Sunt produse originale, parte din colecțiile de top ale unor branduri internaționale recunoscute ca adidas, Nike, Reebook, Puma etc.

În funcție de bugetul de care fiecare dispune, dar mai ales de necesitate, modelul potrivit poate fi comandat rapid și ușor din magazinul online, la costuri echilibrate.

 

loading...
loading...