Analiza personalității umane folosind modelul Process Communication Model®

Process Communication Model® sau pe scurt PCM® este un model prin care poți analiza arhitectura de personalitate a cuiva într-o interacțiune de doar 15 minute. Analiza personalității cu modelul PCM® este diferită de alte alte modele, pentru că nu este realizată doar pe baza unui chestionar de personalitate, ci oferă instrumente pentru a identifica trăsături de personalitate și a prezice comportamentul cuiva în timp real, pe baza analizei limbajului verbal, nonverbal, paraverbal.

Aplicabilitatea modelului PCM®

Poate te întrebi de ce ai merge la un training Process Communication Model®. Unul dintre cele mai importante motive este că va transforma pozitiv relațiile tale personale și profesionale. Pe de o parte acest lucru se întâmplă pentru că vei conștientiza dificultățile tale emoționale, anumite tipare de comportament și scenarii de viață pe care ți le-a format într-un mod subconștient în copilărie. Pe de altă parte, îi vei înțelege mai bine pe cei din jur și vei învăța cum să interacționezi în mod concret cu o persoană în funcție de personalitatea acesteia.

Dacă lucrezi în vânzări, susții prezentări sau participi la negocieri, PCM® te ajută să te conectezi cu partenerul de comunicare, să fii persuasiv și să utilizezi acele argumente care fac ca mesajul tău să fie „auzit”. Este un instrument care va revoluționa procesul tău de comunicare cu clienții și rezultatele pe care le obții, punând accent nu doar pe CE comunici, ci și pe CUM comunici.

Trainingul este de fapt un antrenament practic alături de un trainer certificat care te ajută prin simulări și studii de caz să înțelegi metodologia PCM® și să o aplici în situații concrete de viață. Se poate desfășura online sau față în față, în sesiuni deschise sau personalizat pentru compania ta. Formatul standard este de 32 de ore de training, urmate de o perioadă de 3 luni în care participanții primesc săptămânal o temă de lucru, asistență și feedback din partea trainerului.

Cum a apărut metodologia PCM®

Process Communication Model® este descoperirea doctorului Taibi Kahler în urma unor cercetări de peste 30 de ani pentru a fundamenta metodologia și a o valida din punct de vedere statistic. Studiile au pornit de la teoria Analizei Tranzacționale dezvoltată de Eric Berne și a fost pentru prima dată aplicat de NASA ca un model de recrutare și evaluare a stării psihice a astronauților. Apoi a fost folosit în campanii electorale, Bill Clinton fiind printre primii politicieni care au aplicat modelul.

Începând cu anii ’90 aplicabilitatea PCM® a devenit de interes pentru companiile private, devenind în anumite companii multinaționale un training standard pentru nivelurile de management. În prezent, oricine poate participa la un training Process Communication Model® în România apelând la trainerii certificați din echipa Brightway®.

Ce câștigi în mod concret dacă participi la un training PCM®

Diminuezi nivelul de stres zilnic prin scăderea numărului de conflicte acasă și la serviciu. Vei putea identifica semne ale conflictelor în mesajele interlocutorului înainte ca acesta să se producă. Astfel, știi cum să reacționezi pentru a readuce comunicarea într-un plan constructiv.

Poți avea câștiguri financiare suplimentare în negocieri și vânzări pentru că mesajul tău va deveni mai persuasiv și vei identifica nevoile psihologice ale interlocutorului. Fiecare propunere comercială va avea pe lângă detaliile tehnice și o strategie de comunicare astfel încât să poți motiva interlocutorul să aleagă soluția ta.

Analiza personalității cu modelul PCM® scurtează timpul pentru a ajunge la un acord. Vei putea să anticipezi comportamentul partenerului de comunicare și motivațiile acestuia pentru a lua o decizie. Mai ales în situații critice în care termenele limită sunt scurte, această economie de timp poate fi un element cheie care determină succesul.

Conectarea cu o persoană încă din prima interacțiune. Mai ales în perioada actuală când o parte dintre întâlniri sunt online, este foarte importantă conexiunea pe care o realizăm cu interlocutorul. Metodologia PCM® te poate ajuta să stabilești rapid credibilitatea și să identifici mai ușor puncte în comun.

 

 

loading...
loading...