Amenda pentru insulte pe Facebook. Ce sume risca sa achite internautii romani!

Internautii romani risca amenzi usturatoare pentru postarile injurioase pe care le adreseaza altor persoane. Deja au fost date primele sanctiuni de catre politisti.

Amenda pentru insulte pe Facebook. Autoritatile romane au inceput sa ii pedepseasca aspru pentru injuriile pe reteaua sociala pe cei care posteaza astfel de mesaje. Exista deja un caz care a ajuns pana in instanta de judecata.

Este vorba despre sanctionarea oricarei postari ce contine apelative defaimatoare pentru o alta persoana. Poate fi vorba atat despre cunoscuti, dar si necunoscuti. De asemenea, romanii pot scoate sume mari pentru postarile injurioase din mediul online.

Persoanele care aduc jigniri pe Facebook vor fi astfel descurajate sa o mai faca, sustin politistii. O instanta din tara noastra a mentinut o amenda anume pentru un tanar care a criticat pe Facebook Politia Locala.

El a folosit cuvinte precum „maimutoi”, „fetite” sau „bulangii”. Cuvintele sale au fost considerate jignitoare de catre judecator. Astfel incat, faptele din mediul online au fost pedepsite in conformitate cu legea.

Este vorba despre Judecatoria Pitesti care a dat startul in acest fel unui nou tip de dreptate, in mediul online. Oricine va aduce injurii unui strain sau oricarui altcuiva va fi mustrat, conform legii.

Asta datorita unui tanar care a adus in atentie problema. Barbatul era nemultumit de faptul ca strada din fata casei sale refula la fiecare ploaie si inunda zona cu mizerie. In acest context, el a cerut politiei sa amendeze compania de apa si canal, dar acest lucru nu s-a intamplat.

Mai apoi, internautul a decis sa isi spuna ofurile pe pagina sa de Facebook, dar n-a crezut vreo clipa ca lucrurile vor degenera in acest fel. „A venit politia locala si mi-a spus clar agentul ca are ordin sa imi faca cadou. Si mi-a facut cadou o amenda de 300 de lei. Am folosit cuvintele maimutoi si fetite. Nu cred ca pot fi considerate jignitoare. Ce anume, de bulangiu? Asta, in DEX, nu inseamna neaparat un cuvant jignitor, poate sa fie receptioner, primitor sau ospitalier. Acum… fiecare interpreteaza in modul in care intelege”, a povestit ulterior pe Facebook internautul sanctionat.

Judecatoria Ploiesti a dat dreptate, in cazul de fata, politiei locale, dupa ce oamenilor legii le-au fost adresate cateva apelative cat se poate de jignitoare din partea cetateanului, potrivit playtech.ro.

loading...
loading...