Amenajarea camerei copilului – 6 moduri în care poți evita accidentarea celui mic

Atunci când se gândesc la amenajarea camerei copilului, toți părinții sunt, în mod firesc, entuziasmați. Aceștia iau în calcul texturile, culorile și obiectele de decor care vor transforma o încăpere banală într-un cadru ideal pentru cei mici. 

Cu toate acestea, dincolo de aspectul estetic al unei camere pentru copii, trebuie să ții cont și de elementele de siguranță și confort, astfel încât să eviți accidentarea micuților. Vrei să afli care sunt cele mai utile soluții de amenajare pentru camera copiilor, astfel încât să fie mereu în siguranță? Ține cont de recomandările din rândurile de mai jos!

Instalează sisteme de siguranță

Chiar dacă micuțul tău este acum bebeluș, trebuie să ai în vedere că, pe măsură ce va crește, va explora întreaga cameră, care trebuie să fie 100% sigură. Utilizează capace de protecție la prize, pentru a evita situațiile neplăcute care apar în special când copiii merg de-a bușilea prin casă.

Limitează accesul la scări

Când camera copiilor se află la etaj, accesul la scări trebuie limitat. Optează pentru bariere de securitate sau porți de siguranță, astfel încât să elimini riscul ca cei mici să cadă, să se împiedice sau să se rostogolească pe scări. În magazinele de specialitate găsești numeroase accesorii care cresc gradul de siguranță a unei încăperi.

Folosește benzi antialunecare pentru podea

Camera copiilor trebuie să includă și benzi adezive antialunecare pentru podea, ideale și pentru exterior. Aceste benzi se pot aplica atât pe beton, gresie sau scări din lemn, cât și pe pardoseli. Pentru o aplicare corectă, suprafața pe care aplici banda antialunecare trebuie să fie bine curățată de grăsime și praf, apoi uscată. După aplicare, trebuie să presezi uniform pe toată suprafața benzii antiderapante, cu ajutorul unei raclete.

Menține o temperatură optimă în cameră

Indiferent de anotimp, temperatura din camera copiilor ar trebui să fie între 18 și 21 de grade Celsius, pentru a evita supraîncălzirea celor mici. De aceea, sursele suplimentare de lumină artificială nu-și au rostul în amenajarea camerei copiilor. Este suficient un singur corp de iluminat principal și o veioză, la care cei mici să nu aibă acces și să nu se accidenteze. Găsești aplice perete pe vivre.ro într-o diversitate de modele. Alege una în funcție de culoarea din cameră și preferințele tale, astfel încât să întregească aspectul încăperii.

Ai grijă la colțurile mobilierului

În afară de instalarea sistemelor de siguranță pentru prize, ferestre și uși, trebuie să te ocupi și de mobilier, unde copiii se pot răni cel mai des. Astfel, dacă mobila din camera copiilor nu are colțuri rotunjite, montează protecții pentru toate muchiile, fie că este vorba despre dulapuri, pat sau masă.

Amenajează o cameră confortabilă

Camera copiilor trebuie să fie confortabilă și aerisită. Ar fi ideal ca modelele de covoare pentru care optezi să fie din materiale ușoare, pentru a nu reține mult praf. În plus, este recomandat să alegi mobilier care se curăță și care se mută ușor, pentru că cei mici sigur se vor gândi să deseneze pe toate obiectele care le ies în cale. O cameră confortabilă este și o cameră curată, de aceea poți adăuga cutii de depozitare în care să așezi jucăriile celor mici. Nu evita nici obiectele de mobilier în nuanțe neutre, pentru că vei putea să adaugi mai ușor accesorii, fără să fii constrâns de paleta de culori.

Indiferent de stilul de amenajare pe care îl alegi, creează un spațiu în care copiii să se simtă confortabil și în siguranță, indiferent de vârstă.

 

loading...
loading...